Novi film režiserskega maestra si bodo lahko ljubitelji filma v slovenskih kinematografih ogledali v začetku avgusta. Ameriški režiser in scenarist, ki je v intervjujih večkrat omenil, da bo posnel le 10 filmov, je svojo najnovejšo filmsko pripoved umestil v šestdeseta ob vrhunec hipijevskega Hollywooda, natančneje v leto 1969, torej v čas umorov zloglasnega serijskega morilca Charlesa Mansona.

Glavna junaka Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), nekdanja zvezda kavbojske TV-serije, in njegov dolgoletni dvojnik Cliff Booth (Brad Pitt), se v obdobju zadnjih vzdihljajev zlatega Hollywooda poskušata uveljaviti v filmski industriji. Eden ključnih zapletov bo kajpak podatek, da ima Rick slavno sosedo, umorjeno ameriško igralko Sharon Tate (Margot Robbie).

Dvakratni oskarjevski nagrajenec je za svoj novi projekt znova pritegnil izredno igralsko zasedbo, med katerimi so poleg omenjenih še Dakota Fanning, Al Pacino, Tim Roth, Emile Hirsch, James Marsden, Michael Madsen in Kurt Russell. Tarantinovi filmi so sinonimni z odličnimi igralskimi predstavami, da tokrat ne bo nič drugače, delno razkrije že uvodni uradni napovednik.

Tarantino je scenarij pisal pet let, prvič naveza Pitt-DiCaprio

Bilo je nekoč v Hollywoodu je torej že deveti film 55-letnega Tarantina, ki se med filmske nesmrtnike zapiše tako rekoč z vsakim novim filmom. Šund, Jackie Brown, duologija Ubila bom Billa, Stekli psi, Neslavne barabe in nazadnje Osovraženih osem so tipični favoriti za vnovičen ogled ob filmskem večeru. Tarantino je scenarij za svoj najnovejši film ustvarjal pet let, pri čemer menda ne bodo manjkale vzporednice z omenjenim kultnim Šundom. Američan namreč svoje celovečerce na takšen ali drugačen, posreden ali neposreden način povezuje v skupni filmski svet.

Tarantino je za svojo hollywoodsko zgodbo združil dva izmed najboljših igralcev svoje generacije Leonarda DiCaprija (Volk z Wall Streeta, Povratnik, Tolpe New Yorka) in Brada Pitta (Nenavaden primer Benjamina Buttona, Klub golih pesti, Pljuni in jo stisni), kar je tudi njun prvi skupni film. Tarantino je šel celo tako daleč in njuno sodelovanje opisal kot najvznemirljivejši igralski tandem po Robertu Redfordu in Paulu Newmanu, ki je navduševal v kriminalnih dramah Želo (1973) ter Butch Cassidy in Sundance Kid (1969).

Zvezdnikoma se bo ob bok v vlogi Sharon Tate postavila vse bolj uveljavljena avstralska igralka Margot Robbie, ki smo jo nazadnje videli v zgodovinski drami Marija Škotska, kjer je prevzela vlogo kraljice Elizabete I. Film je zaznamovala tudi zadnja filmska vloga nedavno preminulega igralca Luka Perryja.