Jonathan Quick je prispeval 23 obramb za zmago v domačem Staples Centru, med strelci pa so bili poleg Kopitarja še Tyler Toffoli - s prvim golom je prekinil kar 136 minut dolgo strelsko sušo svoje ekipe -, Jeff Carter in Ilija Kovalčuk. Za goste je ob koncu tekme izid znižal Mikael Backlund. Kopitar je zadel v drugi tretjini, potem ko je v tem delu igre že drugič sam pridrsal pred nasprotnikovega vratarja in plošček rutinirano poslal v zgornji levi kot. Naslednjo tekmo bodo Kopitar in soigralci igrali 23. oktobra, njihov tekmec bo Winnipeg.

»Odlično smo začeli tekmo, lahko smo si le želeli nekaj takega. Vsi na klopi smo si oddahnili, potem pa je bil čas, da nadaljujemo delo in fantje so ga opravili zelo dobro,« je svoje igralce pohvalil trener Todd McLellan. Kralji so šele drugič v sezoni zadeli prvi na tekmi. Kopitarjev gol z igralcem manj pa je bil tudi prvi za njegovo ekipo ob razmerju 4-5 na ledu v tej sezoni.

Prvi hat trick Tysona Josta

Prvi izbor nabora Jack Hughes je dosegel prvi gol za New Jersey Devils, zanj pa je imel dosežek še poseben pomen, saj je zadel proti ekipi starejšega brata Quinna Hughesa, Vancouvru. Brata sta imela na tribunah podporo 70 družinskih članov in prijateljev, gol mlajšega pa je bil za nameček edini na tekmi in tako je Jack Hughes pri 18 letih in 158 dneh postal najmlajši igralec, ki je odločil tekmo v NHL z izidom 1:0. »Izjemno navdušen sem. Presrečen sem, da sem to doživel, bilo je kar malo neresnično, upam pa, da bom lahko še kdaj ponovil,« je po dobljenem bratskem obračunu dejal Jack Hughes.

Tri gole pa je prvič v karieri dosegel Tyson Jost, ki je s "hat trickom" prispeval največji delež za osmo zaporedno zmago Colorada. Poleg razpoloženega napadalca pa ima za izid 6:2 na tekmi s Tampo zasluge tudi vratar Pavel Francouz, ki je dvoboj končal s 44 obrambami.