Hokejisti Olimpije so se v alpski ligi z odmevno zmago v Asiagu (4:3) približali vodilnemu Rittnu na dve točki zaostanka. Forma ljubljanskih igralcev se vzpenja, kar je spodbudno pred celinskim pokalom, ki ga bodo slovenski prvaki odigrali ta konec tedna na Južnem Tirolskem. Jeseničani so bili v Podmežakli nagrajeni s točko za borbeno predstavo proti Rittnu, ki je z zlatim golom v podaljšku slavil s 5:4.

Olimpija je po stresnem začetku sezone (dva poraza in menjava trenerja) umirila strasti in s konkurenčnim igralskim kadrom pokazala napredek v igri. Moštvo se je privadilo na način dela Gregorja Polončiča, ki ga hvalijo, da ima smisel za trenerski poklic, zato ostaja na tivolski klopi. Na tekmah je vedno urejen v obleki s kravato. Ljubljančani dobivajo šampionski značaj, ki so ga imeli že v minuli zimi, v kateri so osvojili vse tri lovorike in mnoge odločilne tekme dobili v zadnji tretjini. V soboto zvečer so se v Asiagu dvakrat vrnili po zaostanku, zmago pa so si priborili prav v zadnji minuti, ko je prednost dveh igralcev več izkoristil Žiga Pešut. Olimpija bo v alpski ligi dvanajst dni brez tekmovalnih obveznosti, saj v petek začenja drugi krog celinskega pokala. Že prvi dan tekmovanja jo čaka derbi z gostiteljem Rittnom, ki bi lahko odločal o prvem mestu in napredovanju v tretji krog. Ljubljančani se bodo dan kasneje pomerili z madžarskim tekmecem Ferencvarošem, v nedeljo pa jih čaka še preizkus z manj znanim španskim klubom Urdinom. V Tivoliju so celinski pokal že pred začetkom sezone uvrstili med najpomembnejša tekmovanja nove zime.

Jeseničani na začetku sezone žanjejo pohvale za borbenost, a s pomlajeno zasedbo naivno izgubljajo točke. Razumljivo je, da se v igri železarjev pojavlja ogromno vzponov in padcev, saj se neizkušena ekipa še vedno privaja na tekmovanje. Gorenjci objokujejo, da so na zadnjih štirih domačih tekmah osvojili samo štiri točke, saj so prepričani, da bi si po prikazanih igrah zaslužili več. »Če bomo še naprej delavni in ponižni, nas bo hokej nagradil. Igralci so spoznali, da so lahko konkurenčni vsakemu tekmecu, a potrebujemo čas, da bomo več tekem zmagali kot izgubili,« pravi trener Mitja Šivic.