Potem ko je Primorska v četrtek presenetila Crveno zvezdo in jo izločila v četrtfinalu superpokala lige ABA, je pričakovano, a s kar nekaj preglavicami danes zmagala tudi Cedevita Olimpija. Za uspeh proti FMP je potrebovala podaljšek. Koprčane v polfinalu jutri čaka Partizan, Ljubljančane pa Budućnost ali Cibona.

Olimpija je začela silovito in hitro povedla s 14 točkami razlike. Kazalo je, da se bodo sprehodili mimo FMP, a se je nato ustavilo. Predvsem je začela škripati obramba, kar je nasprotnik iz Srbije znal kaznovati in celo povedel, a do polčasa so bili zmaji znova spredaj. V drugem delu je Olimpija ves čas narekovala ritem, a ji FMP ni dovolil, da bi se odlepila. V zaključku so bili Beograjčani pred presenečenjem, a je Stefan Pot v zadnjem napadu zgrešil odprt met za zmago. V dodatnih petih minutah so Ljubljančani zagospodarili na parketu in si izborili polfinale. Prvi strelec je bil z 21 točkami Jaka Blažič, v zeleno-oranžnem dresu pa je debitiral Marko Simonović in se izkazal s 17 točkami.

»Vesel sem zaradi zmage, a bi se lahko obrnilo tudi drugače. Igrali smo podobno kot vse tekme v pripravljalnem obdobju – na trenutke dobro, na trenutke zelo slabo. Z nekaterimi stvarmi sem nezadovoljen, a ni realno, da bi po mesecu in pol dela vse delovalo perfektno. Pokazali smo karakter, saj smo v slabi situaciji izvlekli podaljšek in zmagali. Pričakujemo pa v prihodnosti precej bolj kakovostno igro,« je povedal trener Olimpije Slaven Rimac.

Superpokal, četrtfinale: Olimpija – FMP 101:92 po podaljšku (26:20, 45:43, 72:68, 88:88, Blažič 21, Miller-McIntyre 18; Jeremić 17), Budućnost – Cibona -:-, polfinale, jutri ob 17. uri: Partizan – Primorska, ob 20. uri: Olimpija/FMP – Budućnost/Cibona, finale: v nedeljo ob 20. uri.