To je bil Dallasov prvi medijski po sezoni 1997/1998, ki je minil brez Nowitzkega. Ta se je upokojil ob koncu lanske sezone, v kateri je Dončić osvojil naziv novinca leta. Dončićeva statistika prve sezone je bila 21,2 točke, 7,8 skoka in 6 podaj na tekmo, a je slovenski košarkar na vprašanje, kaj si želi popraviti v svoji igri, odgovoril peprosto, da vse. »Vse številke se morajo povišati. K temu stremim.« »Želimo si končnico in mislim, da nam lahko uspe. Zagotovo je to moj cilj za sezono. Celotna ekipa se veseli nove sezone,« pravi Dončić.

Tega si seveda želi tudi trener Teksašanov Rick Carlisle, ki je potrdil, da bosta vodji ekipi Dončić in lanska velika okrepitev Latvijec Kristaps Porzingis, ki pa je preteklo sezono zaradi poškodbe obsedel na klopi. »Malo je strašljivo, a tudi razburljivo, da ima ta skupina igralcev, ki jo bosta vodila Dončić in Porzingis, priložnost definirati, kako bo klub videti v prihodnje,« je dejal Carlisle.

»Dončića ne bi zamenjal za nikogar. Ko si na igrišču z igralci, kot je on, je igra drugačna,« pravi Carlisle, ki ne bi bil presenečen, če bo Dončić, kljub odlični prvi sezoni v najmočnejši košarkarski ligi na svetu NBA, drugo leto še boljši, a obenem opozoril: »Težava je, da bodo ljudje, ne vsi, ampak ljudje na splošno merili njegov napredek glede na statistiko. Ampak moramo biti odkriti, to leto bo drugačno.«

Dallas prihaja v odločilni del priprav za novo sezono. Prvo tekmo predsezone bo odigral 8. oktobra proti Oklahoma City Thunder.