Tudi na drugi uradni tekmi nove sezone so košarkarji Cedevite Olimpije igrali v krču, a bili vseeno premočni za skromno Mego Bemax. Trener Slaven Rimac upa, da bo zmaga v uvodu lige ABA razbremenila igralce, kar se je nakazalo že v drugem polčasu, ko je steklo v napadu. Odlični predstavi sta prikazala Marko Simonović s 24 točkami (šest trojk iz osmih poskusov) in Codi Miller McIntyre s 13 točkami, desetimi skoki in petimi asistencami.

V dvorani Ranka Žeravice v Beogradu, kamor se je Mega preselila po letih igranja v Sremski Mitrovici, je Olimpija tekmo začela tako, kot ne bi smela. Gostitelji so že v prvem napadu pobrali dva skoka v napadu (skupno 17), Ljubljančani pa so zgrešili prve tri mete za tri točke. A imeli so srečo, da je bila Mega v napadu nerazpoložena. Sredi druge četrtine so gostje povedli za 11, a razlika bi lahko bila še precej višja, če ne bi bilo v igri moštva trenerja Rimca kopice napak, ob tem pa je manjkala tudi prava energija. Ko je Edin Atić v 14. minuti v desetem poskusu le zadel prvo trojko, je Beograjčanom steklo in nasprotnika so hitro ujeli. A ne tudi prehiteli. Olimpija se je do polčasa le zbrala in znova prevzela vajeti igre. Ko ji je v drugem polčasu stekel met za tri točke, je bilo jasno, da je zmagovalec odločen. Zaključek je zaznamovala odlična serija enajstih zaporednih točk Marka Simonovića.

»Za nami je naporno obdobje, saj smo v tednu dni odigrali pet tekem. Zadovoljen sem, saj je Mega vedno neugoden nasprotnik. Letos ima še mlajše moštvo kot pretekla leta, kar se je poznalo. Imeli so veliko željo, a v njej pregoreli. Podobno se je nam zgodilo proti Darušafaki. Izkoristili smo ponujeno in imeli ves čas manjšo, na koncu pa visoko prednost. Megi smo do neke mere odvzeli lahke protinapade, tudi na njihove manjše serije smo znali odgovoriti. Tokrat nas pritisk ni zdelal, za kar imata veliko zaslug tudi Simonović in Miller McIntyre, ki sta imela sijajen večer,« je povedal trener Slaven Rimac. Na vprašanje beograjskega novinarja, kakšne ambicije ima letos Olimpija, je odgovoril: »Naš edini in glavni cilj letos je, da vsaj enkrat razprodamo Stožice.«