»Za našo ekipo bo četrtfinalna tekma dober preizkus, saj bomo videli, kako blizu smo aktualnemu prvaku in evroligašu Crveni zvezdi,« je dan pred današnjo tekmo razlagal trener Primorske Jurica Golemac in bil lahko z videnim na parketu dvorane Dražena Petrovića v Zagrebu prezadovoljen. Koprčani so namreč proti Beograjčanom vodili od 13. minute naprej in jim na koncu zadali bolečo zaušnico. Jutri bo v četrtfinalu superpokala lige ABA na delu tudi ljubljanska Cedevita Olimpija, ki se bo ob 17. uri pomerila s FMP.

Koprčani so se prvič v kratki klubski zgodovini srečali z evroligaškim nasprotnikom in pokazali izjemno predstavo ter dokazali, da bodo že v prvi sezoni v ligi ABA izjemno nevaren nasprotnik za vsakogar. Nekaj težav je bilo le pri vstopu v tekmo, ko se je videlo, da so nasprotniku izkazali preveč spoštovanja. Ko so se sprostili, je stekla tudi igra. Beograjčani so imeli z uigranim nasprotnikom na obeh straneh igrišča iz minute v minuto več težav. Ko je Primorska v 13. minuti prvič prevzela vodstvo, se ni več ozirala nazaj in prednosti ni več spustila iz rok. Moštvo trenerja Jurice Golemca se je tako na najlepši možen način predstavilo v ligi ABA, v  soboto pa ga ob 17. uri čaka polfinalna tekma proti Partizanu.

Čeprav so se pri Cedeviti Olimpiji v zadnjih dneh ubadali z nekaj zdravstvenimi tegobami, naj bi jutri proti FMP nastopili v popolni zasedbi. Do danes edini pravi center v moštvu Andrija Stipanović je imel težave s poškodbo mišice na nogi, prav to pa je pri vodilnih verjetno prižgalo alarm. Jasno je, da bi ob morebitni resnejši poškodbi Stipanovića igra Ljubljančanov pod košem razpadla, posledično pa bi trpeli tudi rezultati. V zmajevem gnezdu so tako pospešili iskanje okrepitve na položaju centra in ujeli veliko ime – 29-letnega in 208 centimetrov visokega Nemca Maika Zirbesa, ki je v preteklosti dvakrat nastopal za Crveno zvezdo, pa Bamberg, Maccabi in Bayern. Zmaji so tako dodali še zadnji kamenček v sedaj resnično močan igralski mozaik. Trener Olimpije Slaven Rimac metdem želi od svojih igralcev resen pristop že na superpokalu lige ABA. »Proti FMP pričakujem zahtevno tekmo, a mi moramo igrati tako, kot znamo. Ljudje še vedno mislijo, da superpokal lige ABA ni tisti pravi začetek sezone, toda mi se bomo turnirja v Zagrebu lotili maksimalno resno. Ekipa bo prava. Za nami je veliko treningov, na katerih smo odpravljali pomanjkljivosti, kar nam v obdobju pripravljalnih tekem ni najbolj uspelo. Igralci so se tudi malenkost odpočili, zato verjamem, da bomo na turnirju pokazali svoj pravi obraz.«

Liga ABA, superpokal, četrtfinale: C. zvezda – Primorska 82:88 (26:25, 41:46, 62:69, Davidovac 15; Jagodić Kuridža 18, Harris 14, Holt 10), Partizan – Mega B. 86:73 (18:21, 46:33, 71:49, Paige 21; Simonović 17, Macura 3), jutri ob 17. uri: Olimpija – FMP, ob 20.30: Budućnost – Cibona, polfinale, v soboto ob 17. uri: Partizan – Primorska, ob 20. uri: Olimpija/FMP – Budućnost/Cibona, finale, v nedeljo ob 20. uri.