Za hokejiste Olimpije se je začetek nove sezone v alpski ligi hitro spremenil v nočno moro. Nenadejan tivolski poraz proti mlademu moštvu KAC v prvem krogu je sodu izbil dno, saj je moral zaradi porušenih odnosov v garderobi po osvojenih štirih lovorikah oditi trener Jure Vnuk.

Javnost medtem še vedno čaka, da bo Vnuk predstavil svoj pogled na tivolske razmere, ki so pripeljale do tega, da je izgubil službo tudi v mladinski hokejski šoli, od koder je januarja lani napredoval med člane. Potem ko je predsednik kluba Miha Butara uslišal želje igralcev po nujni zamenjavi na trenerski klopi, je Olimpija na dan prekinitve sodelovanja z Vnukom izgubila še na Dunaju, kjer igra novinec v tekmovanju, sicer rezervno moštvo pomembnega udeleženca v višji ligi EBEL. Ljubljančani se na dunajskem ledu niso znašli in izgubili z 0:2, kar je bila slaba napoved pred gostovanjem po dveh krogih neporaženega Feldkircha v Ljubljani. V oči je najbolj zbodel podatek o neučinkovitosti Olimpije, ki je na uvodnih dveh tekmah zastreljala vseh šestdeset poskusov.

Tudi druga tivolska preizkušnja se je za Olimpijo začela slabo, saj je Feldkirch povedel, Ljubljančani pa so še naprej streljali s slepimi naboji. Slovenski prvaki so potrebovali več kot 145 minut, da so v novi sezoni sploh prvič zadeli, kar jim je pomagalo, da so se sprostili v napadu in do konca druge tretjine štirikrat premagali nasprotnega vratarja. Ko se je že zdelo, da bo Olimpija v zadnjih dvajsetih minutah zlahka potrdila prvo zmago, se je začelo zapletati, saj se je Feldkirch z dvema zadetkoma približal prvakom le na gol zaostanka, vendar je bil premalo zbran, da bi izsilil podaljšek.

Po prvi zmagi v tekmovanju je odleglo tudi Gregorju Polončiču, ki opravlja naloge začasnega trenerja. Za zdaj še ni znano, koliko časa bo Polončič vodil tivolski kolektiv, saj na dosedanji trenerski poti nima veliko izkušenj z vodenjem članskega moštva. Veliko je odvisno tudi od nadaljnjih rezultatov Olimpije v alpski ligi. V četrtek bo v Tivoliju gostoval Ritten, dva dni kasneje pa še Gardena.

Povsem spodoben uvod v novo sezono je uspel prenovljeni zasedbi Jesenic, ki si je za glavni cilj zadala napredovanje na vsaki tekmi. Železarji so se proslavili z dvema prepričljivima zmagama. Potem ko so v prvem krogu ugnali drugo ekipo Linza, so bili uspešni tudi na domači premieri. Jeseničani so pred dobrimi 700 obiskovalci s 4:2 ugnali Fasso, ki je redni del lanske sezone končala globoko na zadnjem mestu. Trener Mitja Šivic je zelo zadovoljen z učinkom mladega moštva: »Prikazali smo dobro predstavo. Začeli smo v krču, a smo se v nadaljevanju sprostili. Zanesljiva obramba je bila ključ do zmage. Postajamo vse boljši. Vesel sem, da igralci osvajajo točke z dobro igro in pravim pristopom.« Jesenice bodo v soboto gostovale pri Zell am Seeju, ki ga vodi Jaka Avgustinčič. Njegovo moštvo je na uvodnih dveh tekmah zbralo točko za poraz v podaljšku proti Cortini. Gorenjske hokejiste prvi resnejši preizkus v alpski ligi čaka v začetku oktobra, ko bo v Podmežakli gostoval podprvak Brunico.