Hokejisti Olimpije bodo z večernim gostovanjem pri rezervni ekipi Dunaja naskakovali prvo zmago v alpski ligi, s katero bi popravili vtis po ponesrečeni uverturi. Ljubljančani so obrambo naslova prvaka začeli s presenetljivim porazom proti drugemu celovškemu moštvu, ki je na tivolskem ledu izkoristilo grobo napako branilca Marka Čepona in slavilo z 1:0.

Olimpija v minuli zimi ni imela nikakršnih težav proti KAC 2 in na štirih tekmah s skupno razliko v zadetkih 20:6 osvojila vseh dvanajst točk. Ljubljančani so bili tokrat kaznovani za preveč ležeren pristop in neučinkovitost, saj so nespretno zgrešili vseh 36 strelov in zakockali šest priložnosti z igralcem več. Poraz Olimpije brez doseženega gola je še toliko nenavadnejši, ker je KAC lani na 40 obračunih rednega dela prejel 185 zadetkov, kar v povprečju znaša skoraj pet golov na tekmo. Je Olimpija tekmeca podcenjevala? »Ves čas smo bili blizu, zato bi se lahko razpletlo tudi drugače. Imeli smo pobudo, a nismo zadeli. Nismo zadovoljni z rezultatom, a razloga za preplah ni,« je razložil trener Jure Vnuk.

Čeprav je Olimpija v dobrem letu dni pod njegovim vodstvom osvojila vse štiri lovorike, je usoda vsakega trenerja odvisna od aktualnih rezultatov. Pred Juretom Vnukom je v novi sezoni očitno velik izziv, kako motivirati šampionsko zasedbo proti tekmecem s skromno kakovostjo. Spomnimo, da je tivolski kolektiv hodil po robu že v polfinalu slovenskega pokala in si proti Triglavu zagotovil zmago šele na koncu tekme, v finalu proti Jesenicam pa je obramba prejela štiri zadetke. Poraz proti KAC že nakazuje, da se Olimpija poigrava z ugledom, ki si ga je spomladi priborila z naslovom prvaka v alpski ligi. Paket tekem ob koncu tedna proti Dunaju in Feldkirchu bo ponudil odgovore o trenutnem stanju tivolske zasedbe. So imeli slovenski prvaki na mednarodni premieri res samo slab večer ali so razlogi za neuspeh globlji?

Jeseničane poraz v finalu slovenskega pokala proti Olimpiji ni vrgel iz tira, saj so drugi ekipi Linza nasuli štiri gole in zmagovito odprli sezono, v kateri je prvi cilj sprotno napredovanje mladega moštva. Zagnani trener Mitja Šivic je v javnosti zaščitil svoje igralce in neizkušeno ekipo že pred začetkom sezone otresel pritiska. Železarji se bodo jutri popoldne v Podmežakli predstavili svojim navijačem in se pomerili s Fasso, ki je bila v minuli zimi z naskokom najslabša udeleženka alpske lige. Edina slovenska predstavnika na tem tekmovanju medtem nimata nobenih težav pri nabiranju zmag v slovenskem ligi. Jesenice in Olimpija nimajo veliko koristi od nastopanja v začetni fazi državnega prvenstva, saj proti amaterskim nasprotnikom ni nikakršnih dvomov o zmagovalcu. Jesenice so doslej ugnale Slavijo (4:2), Bled (11:0) in svoj podmladek (8:2), Olimpija pa je nadigrala Maribor (9:0), Bled (13:4), Triglav (9:0) in Celje (6:1).

Alpska liga, danes ob 19. uri: Dunaj 2 – Olimpija, jutri ob 18. uri: Jesenice – Fassa, nedelja ob 17.30: Olimpija – Feldkirch.