Upor v garderobi hokejistov Olimpije je botroval predčasni razrešitvi glavnega trenerja Jureta Vnuka. Prekinitev sodelovanja je po naših zanesljivih informacijah posledica kaotičnih odnosov med trenerjem in igralci, uradna razlaga kluba pa je, da Vnuk zapušča položaj zaradi osebnih razlogov. Olimpijo bo do imenovanja novega trenerja vodil dosedanji pomočnik Gregor Polončič, ki je v času igralske kariere veljal za kontroverznega hokejista.

Ko je Jure Vnuk januarja lani prevzel Olimpijo, so se zvrstili očitki o nepotizmu, saj njegov starejši brat Tomaž Vnuk že vrsto let obvladuje vrh kluba in v zadnjem obdobju opravlja naloge športnega direktorja. Navkljub pomislekom ob imenovanju je Jure Vnuk v minuli zimi popeljal ljubljanske hokejiste do trojne krone, potem ko je z Olimpijo osvojil alpsko ligo in obe domači tekmovanji. Čeprav so se odnosi med trenerjem in igralci začeli krhati že lani, so vse podrobnosti predvsem zaradi uspešnih predstav na ledu ostale znotraj garderobe. Kot zatrjujejo naši viri, so se razmere zaostrile avgusta med poletnimi pripravami, a je Olimpija v novo sezono vseeno vstopila brez sprememb na trenerskem položaju in pred dvema tednoma osvojila novo pokalno lovoriko. Jure Vnuk je tivolsko klop zapustil po presenetljivem porazu v prvem krogu alpske lige, ko je Olimpija na domačem ledu v nenavadnih okoliščinah izgubila celo proti mladincem iz Celovca.

Jure Vnuk je trenerski kabinet izpraznil že v začetku tedna in z moštvom ni odpotoval na sredino tekmo državnega prvenstva v Celje, kjer sta trenerske vajeti prevzela Gregor Polončič in generalni sekretar kluba Dušan Lepša. Vnuka smo poskušali priklicati za komentar, a je njegov mobilni telefon zvonil v prazno. Morda je na oddihu, saj na profilu facebook objavlja fotografije z jadranja. Informacijo o Vnukovem slovesu je za Dnevnik potrdil predsednik kluba Miha Butara, ki si bo vzel čas za iskanje primernega trenerja. V hokejskih krogih je medtem zaokrožilo, da sta med kandidati za trenerski položaj Jaka Avgustinčič in Gorazd Rekelj, a naj bi Olimpija pokazala največ zanimanja za nekdanjega selektorja slovenske reprezentance Nika Zupančiča, ki je v novi sezoni prevzel poljski klub Unia Oswiecim.