V uvodnem nastopu so železarji v gosteh premagali drugo zasedbo moštva iz Linza s 4:0. Danes jih je čakala prva domača tekma, nalogo pa so končali dobro, večino dela so opravili v drugi tretjini, tako da jim niti slabša zadnja ni odnesla treh točk.

Moštvo Mitje Šivica, ki je v novo sezono vstopilo precej pomlajeno, je domač privržence razveselilo predvsem z učinkovito drugo tretjino.

Takrat so Jeseničani med 33. in 39. minuto zadeli trikrat in po izenačenju gostov na 1:1 v 29. minuti ušli na varno prednost +3. Zadeli so Jaka Ankerst, Andrej Hebar in Jaka Sodja, že v prvi tretjini pa je prvi zadetek prispeval Gašper Seršen.

Ob koncu tekme je italijanska ekipa sicer znižala, toda drugi plošček v mreži Žige Kogovška ni mogel več spremeniti poteka tekme.

Jeseničani imajo po dveh tekmah poln izkupiček in so tik pod vrhom lestvice, medtem ko je drugi slovenski predstavnik, branilec naslova SŽ Olimpija, sezono začel precej slabše in je po dveh porazih v spodnjem delu lestvice.

Jeseniško zasedbo naslednja tekma v regionalnem tekmovanju čaka naslednjo soboto, ko bodo železarji gostovali v Zell am Seeju.