Tine, če zanemarimo izgubljeni prvi niz, ali je bila to najboljša predstava Slovenije na evropskem prvenstvu?

Da. A tudi prvi niz smo odigrali dokaj dobro. Na koncu smo naredili kakšno napako preveč. Sam sem imel na roki žogo, s katero bi lahko končal niz, a sem žal storil napako. A morda smo prav zaradi tega v nadaljevanju odigrali bolje. Dokazali smo, da se borimo do zadnje točke, in na koncu suvereno zmagali.

Kako vam je po izgubljenem prvem nizu uspelo dvigniti raven igre?

Serija dobrih servisov Klemna Čebulja je zelo pomagala. Zelo pomembno je tudi, da smo zaustavili njihovega glavnega napadalca Cvetana Sokolova. Ko so Bolgari zašli v težave in drugi napadalci niso zaključili žoge, smo jim porezali krila in naredili pet točk razlike. Na podoben način smo odigrali vse osvojene sete in tekmo mirno pripeljali do konca.

Spodbudno je, da po slabem prvem nizu niste imeli več padcev v igri.

Zagotovo. To je lahko le pozitivno. Vedeli smo, da so Bolgari premagljivi, čeprav pred tem proti njim še nismo zmagali. Dodatno energijo nam je dala tudi podpora s tribun.

Bolgari so bili proti koncu tekme vse bolj živčni. Med drugim so celo brcnili žogo med gledalce.

Tega niti nisem dobro videl. Ko so začeli zaostajati, v igro pa jih ni mogel vrniti niti Sokolov, so ostali brez rešitev. Bili smo precej bolj sproščeni in konstantni, kar je velik razlog, da smo zmagali.

Kakšen zalet vam je po dveh porazih dala zmaga nad Bolgarijo?

Zelo pozitivnega. A zdaj se moramo kar najbolje spočiti in si nabrati moči, da bomo dvoboj z Rusijo pričakali dobro pripravljeni.

Kaj ste se naučili na prvi tekmi z Rusijo?

Morali bomo biti preciznejši. Vse lahke situacije bomo morali izkoristiti, kar nam na prvi tekmi z njimi ni uspelo. Samo v prvem setu smo izgubili tri, štiri žoge iz lahkih situacij. Tu lahko naredimo še velik korak naprej. Tudi proti Bolgarom bi se dalo igrati še bolje. Predvsem v težkih situacijah smo lahko natančnejši. To na primer prav Rusom uspeva fantastično. Žogo z osmih metrov približajo k mreži. Če ti to uspe, je precej lažje odigrati napad.

Pred začetkom prvenstva se je govorilo, da je Rusijo težko premagati dvakrat. Ali enako velja tudi za Slovenijo?

Iz vaših ust v božja ušesa. Rusi so zagotovo ekipa, ki je v najboljši formi in premore največ kakovosti. V zadnjih dveh letih je na vseh velikih tekmovanjih pri vrhu. Imajo 14 kakovostnih igralcev. Tu so Kopzar, Poletajev, Butko in Mihajlov. Samo vprašanje je, kateri od njih ima dober dan. So zelo fizična ekipa, ki ne zapravlja lahkih žog in je natančna pri podajah. Ni presenečenje, da so v svetovnem vrhu. A vemo, kaj moramo izboljšati, in napravili bomo vse, da jih premagamo.

Bo Rusija izgubila, če boste proti njej ponovili predstavo proti Bolgariji?

Mislim, da ne. Če bomo tako uspešno servirali in blokirali kot proti Bolgariji, lahko premagamo vsakega nasprotnika. A verjamem, da nam Rusi tega ne bodo dovolili. Njihova največja prednost je, da imajo šest zelo zelo kakovostnih igralcev.

V zadnjih dneh ste se slabo počutili. Vam je bilo težko igrati?

Imel sem povišano temperaturo, a ne glede na to smo si igralci rekli, da bomo dali vse od sebe in pustili srce na igrišču. Vsak, ki je stopil v igro, se je žrtvoval za ekipo.

Kako se počutite po končani tekmi?

Katastrofalno.