»Poslali bomo letalo, tako da bo naša reprezentanca brez nadaljnjih težav lahko prišla v Ljubljano. Držimo pesti za naše fante,« je prek twitterja sporočil premier Mateusz Morawiecki.

Nad to potezo je bil navdušen tudi selektor Poljske Belgijec Vital Heynen. »Kakšen fantastičen občutek, ko imaš podporo vsakogar na Poljskem. Hvala vsem navijačem in hvala vam, premier. Upam, da se bom čez nekaj dni lahko oddolžil z medaljo,« je prav tako tvitnil selektor Poljske.

Novico o podpori vlade oziroma o tem, da so poslali letalo, je poljski premier potrdil tudi na današnji novinarski konferenci, poroča poljska tiskovna agencija PAP. Let v Ljubljano so Poljakom odpovedali, rezervna možnost, da bi šli do Zagreba, pa ni prišla v poštev, ker ni bilo dovolj vozovnic za vse.

»Vedno smo z njimi. Podpiramo jih ob njihovih zmagah in pomagamo tudi zdaj, ko so se znašli v takšni nenavadni situaciji,« je še dejal poljski premier in dodal: »Želim jim prijeten let. Verjamem, da lahko poletijo še višje, kot bodo šli z našim letalom, upam na čudovit razplet. Že zdaj jim čestitam za izjemne dosežke,« je svoje odbojkarje še spodbudil Morawiecki.

Poljaki so si polfinale zagotovili sinoči z zmago proti Nemčiji s 3:0 v Apeldoornu, po jutranjem prihodu na letališče pa so ugotovili, da je njihov polet ob 10.15 v Ljubljano eden tistih, ki jih je danes slovenski prevoznik odpovedal.