Slovenski odbojkarji se veselijo premierne zmage nad Bolgari in uvrstitve v četrtfinale evropskega prvenstva. Igralci selektorja Alberta Giulianija so z izjemo uvodnega niza odigrali skoraj brezhibno in na krilih navijačev tekmo dobili s 3:1 (-25, 17, 16, 17). Za nagrado se bodo v ponedeljek ob 20.30 znova pomerili z aktualno evropsko prvakinjo Rusijo, ki je le nekaj ur pred tem s 3:0 premagala Grčijo.

Slovenci so tekmo pričakovano začeli v najmočnejši zasedbi. Poleg Klemna Čebulja, Jana Kozamernika, Alena Pajenka, Dejana Vinčića in Mitje Gasparinija je bil v njej tudi kapetan Tine Urnaut, čigar počutje je bilo v zadnjih dneh nekoliko slabše. Glede na to, da so Bolgari na evropskem prvenstvu pred dvema letoma Slovence premagali s 3:0, je bilo jasno, da bo dvoboj izenačen. Bolje so ga začeli gosti, a so slovenski odbojkarji hitro nadoknadili dve točki zaostanka, prvič pa povedli pri 8:7. Nato so prevzeli pobudo in začeli bežati Bolgarom, ki so zaostajali tudi za štiri točke (16:20). Ti so bili v končnici že na kolenih (21:24), a je bila Slovenija še enkrat več nezbrana, takrat ko je to najbolj štelo. Tekmecu je dovolila, da jih je ujel in niz na koncu tudi dobil.

Slovenija je v prvem nizu storila preveč napak (10), slaba igra pa se je preselila v drugi set. Zaostajala je že za štiri točke, nato pa je za velik zasuk na servisu poskrbel Klemen Čebulj. Korošec je z izvrstnimi začetnimi udarci dal krila soigralcem, ki so zaostanek 2:6 pretvorili v vodstvo z 10:6. Izjemna serija zaporednih točk se tedaj ni ustavila. Slovenija je dobila zalet in povsem nadigrala Bolgare, ki so v drugem nizu dosegli vsega 17 točk.

V začetku tretjega niza Slovenija ni bila več tako dominantna. Bolgarski odbojkarji so se po katastrofi v prejšnjem setu pobrali in se bolje upirali. A sapa jim je že kmalu pošla. Začeli so delati vse več napak, kar so slovenski odbojkarji ob solidni obrambi ter še boljšem sprejemu in servisu znali kaznovati. Bolgare so povsem nadigrali v drugi polovici seta, ki so ga dobili s kar devetimi točkami naskoka.

Slovenska reprezentanca je na igrišču dajala vtis nepremagljivosti, njihovi nasprotniki pa so bili povsem potolčeni. Orožja, ki bi lahko zaustavil Giulianijeve igralce, niso imeli, iz jeze pa je njihov libero Teodor Salparov žogo brcnil kar med gledalce. Slovenci so tedaj že vedeli, da imajo tekmo dobljeno. Ne nazadnje tudi zaradi visoke prednosti, saj so večji del niza vodili za pet točk in več, na koncu pa ga dobili s 25:17.