Še bolj zanimivo pa je dogajanje okoli dveh ministrov, ki sta že nekaj časa prepričana, da sta poklicana k bližnjemu prevzemu funkcije predsednika vlade. Zdravko Počivalšek in Jure Leben, ki je z odstopom s položaja okoljskega ministra zaradi domnevno podtaknjene makete drugega tira šele resno zagrizel v politiko.

Jure Leben namreč na krilih poznavanja okoljevarstva, s katerim zna imenitno očarati Slovence, prav tiho razmišlja o postavitvi nove politične skupine zelenih, ki naj bi z vsemi ekološkimi pretnjami na strankarski zastavi postala pravi hit prihodnjih volitev. Jure Leben verjetno najbolj zaupa modrim možem Zavoda za gradbeništvo, ki se redko pojavljajo v javnosti, v resnici pa veljajo za najmočnejši gradbeni lobi v Sloveniji, brez katerega se ne zgradi veliko cestnih kilometrov. Med najbolj upoštevanimi na tem zavodu pa je inženir geodezije Bojan Leben, Juretov oče. Tudi zato je bil Jure Leben, podprt še s tesnim prijateljstvom z družino Cerar, razglašen za čudežnega dečka, ki se je slovenski politiki prikazal kot najbolj slaven čudež, ki se je sicer zgodil na Jutrovem. Ko je Jure oplel kot minister, je naglo izstopil iz stranke SMC, hudo se mu je dobrikal celo sam predsednik vlade Marjan Šarec, vendar se je očitno odločil, da bo sam, brez vodnikov, krenil proti vrhu…

Nadaljevanje pa v tiskani izdaji Nedeljskega dnevnika.

Tam je še več zanimivih člankov – denimo o tem, kakšne so izkušnje s taksi prevozi in kaj storiti, da vas ne bodo ogoljufali. Pa tudi o tem, da je toča pri nas vse debelejša, o čemer je spregovoril Klemen Bandelj, lovec na nevihte. Jure Godler medtem praznuje začetek desete sezone TV-norčij. To je mož, ki iskreno pove, da je slovenska politično-družbena scena odlično naoljen mehanizem, ki črpa iz čisto preprostih neumnosti. Nedeljski dnevnik je že pri vašem prodajalcu časopisov.