Še dobrih štirinajst dni je do konca šolskih počitnic, zato vse slavne in pozornosti vredne slovenske zvezde pospešeno raziskujejo lepote našega planeta, skrbijo za zdrav duh v zdravem telesu ter svoje vtise delijo z bralci, ki komaj čakajo novice o tem, kaj se jim je pripetilo med preživljanjem počitnic.

Luka Mesec na grobu Jeana-Paula Sartra

Pa začnimo udarno. S tistimi, ki jih ima delovno ljudstvo najbolj pod drobnogledom – politiki. Cvetober elite slovenske politične estrade je pri raziskovanju lepot naše in širše domovine ter pri skrbi za dobro kondicijo, ki jo bo potreboval v vroči jeseni, neumoren. Na portalu Žurnal24.si so zbrali venček njihovih objav na družbenih omrežjih. Luka Mesec, koordinator Levice, je počitniški pozdrav oboževalcem poslal z groba francoskega pisatelja in filozofa Jeana-Paula Sartra. Alenka Bratušek, šefinja Stranke Alenke Bratušek in ministrica za infrastrukturo, se za vročo jesen redno razkazuje, kako s tekom in treningom s TRX-trakovi v domači garaži skrbi za kondicijo. Evroposlanka Tanja Fajon igra tenis v Bohinju. Tudi na portalu 24ur.com niso mogli mimo tega, da ne bi obvestili bralcev in gledalcev, kje so ali še bodo preživeli dopust izvoljenci ljudstva. Ljudmila Novak jim je zaupala, da bo med počitnicami uživala kar doma. »Dopust preživljam doma v krogu družine,« je povedala nova slovenska predstavnica v evropskem parlamentu. Matjaž Nemec se jim sicer ni oglasil na telefon, a je na instagramu objavil fotografijo z dopusta, pod katero je citiral Johna Lennona. In seveda so lepo misel na omenjenem portalu delili z radovednim bralstvom. »Življenje je tisto, kar se zgodi, ko si zaposlen z načrtovanjem drugih stvari. Lepe počitnice vsem,« je navdahnjeno zapisal Nemec.

V Slovenskih novicah so se podrobneje lotili počitniškega udejstvovanja najmlajšega slovenskega župana, 31-letnega Davida Klobase, nekoč znanega člana glasbene skupine Casanova. Novinec na politični sceni, ki je osvojil politična srca občanov Svete Trojice v Slovenskih goricah, je dopustoval na grškem otoku Mikonos. A ne sam. Čeprav na družbenih omrežjih ni objavljal svojih počitniških podvigov, ga je po informacijah Slovenskih novic z objavljanjem fotografij iz diskotek ter z večerij in potepov po otoku izdala bujna svetlolaska Doroteja Premužič, vizažistka, ki se je v preteklosti tudi že razgalila za Playboy. A sodeč po informacijah ne gre za nov estradni parček, saj naj bi bila Doroteja in župan David le dobra prijatelja.

Salome ima vznemirljivo dobro zadnjico

Na Mikonosu je svoj prosti poletni čas preživljala tudi vsestranska umetnica in kuharica Salome. Na eni izmed zabav je srečala hollywoodsko zvezdnico, igralko Cameron Diaz, ki ji je med plesom namignila, da ima zelo lepo zadnjico. Salome je takoj po prihodu ekskluzivno novico seveda brž razkrila javnosti ob pomoči revije Suzy. »Bo že držalo, sem si mislila, kajti tudi postavni Grki so se obračali in radovedno pogledovali za mano ter z gestami kazali, da jih moja breskvica vznemirja,« je povedala Salome. Sredi počitniškega spogledovanja se je znašel tudi priljubljeni predsednik slovenske vlade Marjan Šarec. »Ali se poročeni premier spogleduje z drugo žensko?!« se je glasil naslov članka na naslovnici revije. A pozorno branje je takšne namige ovrglo. Šlo je le za zapis njihove specialistke za jasnovidnost in vedeževanje Mire, ki je v astrološki ekspertizi ugotovila, da »se trenutno z eno spogleduje, nekoga vidim ob njem, pa to ni žena. Šarec je velik zapeljivec, žensko občudovanje mu laska, vendar zna to svojo značilnost dobro skriti«.

Velika zapeljivka je tudi Lara Komar, le da tega ne skriva. Igralska zvezdnica, ki je štiri sezone gledalstvo navduševala v seriji Reka ljubezni, poletje preživlja na peščenih plažah v Gradežu. Objavila je provokativno fotografijo, na kateri je popolnoma gola, »njeno lepo telo pa zakriva le zmaj, ki ga Lara na plaži spušča v zrak s svojima sinovoma,« piše v Suzy. Kot so še raziskali, Lara zelo rada svoje obline pokaže v kopalkah, a se menda sončnim žarkom tu in tam rada nastavi tudi gola. Še bolj se sončenju vsakega centimetra gole kože posveča voditeljica oddaje Klepet ob kavi na TV3Jasmina Kandorfer, ki je za revijo Nova razkrila recept za nabiranje vitamina D. »Vsak dan se sončim gola, posebno rada si posončim vagino, saj tako vsrkam več vitamina D. Dejansko dam noge narazen in za deset minut srkam sončne žarke,« je povedala Jasmina Kandorfer in dodala, da bi takšno sončenje priporočila vsem ženskam, saj je po njenih ugotovitvah to izjemno zdravo.

Jurij Zrnec je blažen med mačkami

Ni pa preživljanje prostega časa med počitnicami vedno prijetno. Sploh če te kakšna posebno huda nevarnost preseneti nepripravljenega, kar se je zgodilo priljubljenemu rokerju Petru Lovšinu in njegovi psički Miri, ki ju je med sprehodom ujela huda nevihta. Tako huda, da sta bila oba čisto premočena od nog do las. »Ampak Meri je bila zelo pogumna,« je ponosno za revijo Nova razložil priljubljeni glasbenik, posebno zaradi tega, ker Meri ne mara dežja. »Žal mi je bilo, da nima pelerine, ki sem jo opazil pri italijanskih lastnikih psov. Vsekakor bo moj prvi naslednji nakup ravno pelerina za Meri,« je povedal Lovšin.

S svojim prijateljem na štirih nogah se je javno pohvalil tudi nekdanji smučarski as Jure Košir. »Smisel življenja je ležanje na plaži, z možgani na off in čivavo na straži,« je v slogu hita glasbene skupine Zmelkoow po poročanju revije Suzy skupaj s svojo čivavo Suri na blazini v bazenu poziral Košir, za piko na i je poskrbel s kozarcem aperitiva. Da pa ne bo poletje posvečeno le pasjim ljubljencem, so za uravnoteženost živalskih vrst poskrbeli v isti reviji in predstavili nekaj največjih ljubiteljev mačk. Po Svetlani Makarovič, ki je že zapisana v kolektivni spomin Slovencev kot največja zagovornica mačk, je kot zapriseženi mačjeljubec po informacijah Suzy naveden še igralec Jurij Zrnec. Doma ima poleg punce Aleksandre še mačka pasme maine coon, ki sliši na ime Louie, ter Barnija in Lizo, ki spadata med orientalke. Pravoverni ljubitelj mačk je tudi srebrni olimpijec Peter Kauzer, ki v prostem času najraje poležava na kavču z mačkom Bobijem v naročju.