Priljubljeni zvezdniki še kar veselo počitnikujejo in tekmujejo med sabo, kdo bo obredel najzanimivejše kotičke sveta. V Žusterni, kjer že en teden na drogu visi rdeča zastava zaradi fekalnega izlivanja, ni nobenega od njih. Vsaj sodeč po medijskih objavah v poletnem tisku, ki spremlja radostne prigode in nezgode zvezdniške elite.

Werner je tihotapil školjke, Jože Potrebuješ je skočil

Zato pa so, kot je mogoče zaznati iz priljubljenega čtiva, Maldivi postali ena priljubljenih destinacij za počitek in nabiranje novih moči za jesensko-zimski čas. A tudi še tako rajske destinacije skrivajo pasti, v katere lahko zabredejo celo izkušeni popotniki. V reviji Nova so opisali tragedijo priljubljenega pevca Wernerja Brozovića, ki je strasten zbiralec spominkov z Maldivov, kamor redno zahaja in od koder je domov privlekel že kakšnih sto kilogramov prekrasnih školjk in peska, ki ga doma spominjajo na rajske otočke. Tudi letos je med potopom iz morja privlekel školjko, ki jo je imel namen odnesti domov, a kaj ko je iz morja potegnil zelo redko školjko, s katero so se nato fotografirali tudi domačini in slike objavljali na facebooku. Narodni zaklad je pritegnil pozornost lokalnih varuhov narave, ki so Wernerja čakali v zasedi na letališču in vsej družinici preiskali prtljago. No, Werner je školjko skril v kovček svojega menedžerja, nato pa jo vrgel v morje, ker se je zbal, da ga bodo kaznovali. »Sploh nisem razumel, zakaj je ta školjka tako pomembna, ko pa sem jih že na kilograme pripeljal v Slovenijo, pa to nikoli ni bil problem,« je potožil reviji Nova ljudski pevec za ljudska srca. Na Maldive jo je skupaj s svojo izvoljenko Aleksandro Ilijevski mahnil tudi Jurij Zrnec. Po informacijah revije Suzy na Maldivih igralsko-pevski parček »uživa v razvajanju, odlični hrani, opazovanju rib, hobotnic, kuščarjev in drugih živali, ki so jima zelo pri srcu, raziskovanju podvodnega sveta in romantičnih trenutkih pod zvezdami«.

Tudi Andrej Karoli uživa na dopustu. Ne sicer tako daleč kot Brozović in Zrnec, a zategadelj užitkarjenje v Medulinu ni prav nič manjše. Z ženo Suzano sta se pred kratkim po poročanju taiste revije podala na čisto posebno dogodivščino. »S kanuji sta šla na izlet pod Galebove stene, kjer je tudi skrivna jama, se seveda zapeljala vanjo in uživala v kopanju,« so zapisali kronisti zvezdniškega utripa. V kopanju je užival tudi čuk Jože Potrebuješ, ki jo je z družino mahnil na sever, na Norveško, in je po poročanju portala 24ur.com, ki je na tekočem z objavami na Jožetovih družbenih omrežjih, skočil kar v ledeniško jezero, ki ga je tam ustvarila hladna norveška reka.

Žan Mahnič v gozdovih, službe sinov in hčera politikov

Na počitnicah sta tudi celoten državni zbor in politični vrh. Medtem ko predsednik države Borut Pahor zopet pešači po Sloveniji, so v Gorenjskem glasu preverili, kam odhajajo dopustovat poslanci iz njihovih logov. Žan Mahnič se je z dekletom zadnji teden julija odpravil v Grčijo, avgusta pa gre s prijatelji na Hrvaško. »Fizično kondicijo bom nabiral predvsem v slovenskih hribih. Preostale proste dni bom izkoristil tudi za lov v gozdovih prelepe Poljanske doline in za delo v vinogradu. Sicer imam raje bolj umirjen dopust, saj je že med letom dovolj aktivno,« se je Gorenjskemu glasu izpovedal eden najvidnejših poslancev SDS v državnem zboru. Tudi njegov strankarski kolega Branko Grims bo večinoma raziskoval gorsko-gozdni teren. »Vse, kar načrtujem za letošnje počitnice, je, da bom otroke peljal za dober teden dni na morje. Drugo bodo izleti po naši lepi Gorenjski,« je bralcem gorenjskega časopisa sporočil Branko Grims in dodal, da ga čakata tudi delo in priprava na jesen.

Političnih tem so se lotili tudi v časopisu Svet 24. »Kje so zaposleni sinovi in hčere politikov« se glasi naslov članka o službah potomcev slovenske politične elite. Hčerka Karla Erjavca, ki z objavami blesti na družbenih omrežjih, je po informacijah Sveta 24 dobila službo na ljubljanski ekonomski fakulteti, na katedri za ekonomijo, kjer je kot magistrica ekonomije postala mlada raziskovalka. Še ena lepotica ima univerzitetno kariero: hči evropskega poslanca Milana Zvera, Manca Zver Matičič, nekdanja manekenka in celo miss hawaiian tropic, ki je zaposlena na taščini fakulteti za dizajn, pridruženi članici Univerze na Primorskem, kjer opravlja delo prodekanke za mednarodno dejavnost. Špela Han, hči šefa poslancev SD Matjaža Hana v državnem zboru, pa se je pred kratkim priključila ekipi evropske poslanke Tanje Fajon, kar je po poročanju Sveta 24 mnoge presenetilo, saj je bila Fajonova, kot so zapisali, pred leti ostro proti temu, da je leta 2015 Žan Janša, sin Janeza Janše, postal pomočnik oziroma asistent evropskih poslancev Milana Zvera, Romane Tomc in Patricije Šulin.

Igorja Pirkoviča nadškof zapelje v bolj duhovne vode

Za kakovostno preživljanje brezskrbnih počitniških dni je treba poskrbeti tudi za potrebno opremo, med katero sodi UV-zaščita. V reviji Zvezde Lady so preverjali, koliko so slovenski zvezdniki pripravljeni odšteti za sončna očala. Za gledališkega in televizijskega umetnika Jerneja Kuntnerja so tako kot za mnoge njegove zvezdniške kolege sončna očala nepogrešljiva. Ima dvoje, ene za prosti čas in ene za športno udejstvovanje, na njih pa skrbno pazi, saj je zanje pripravljen odšteti do 200 evrov. Najbolj nor na sončna očala, kot je priznal za Zvezde Lady, je glasbenik in producent Domen Kumer. Trenutno jih ima osem in vsa so iste znamke, očala pa so zanj poleg zaščite za oči tudi modni dodatek, za katerega je pripravljen zapraviti 200 evrov.

Gianni Rijavec, borec za mir in glasbenik, tokrat ni odgovarjal na tovrstna vprašanja, ampak je govoril o še enem pomembnem ambasadorju miru, kot so zapisali v reviji Suzy, o Borutu Pahorju. S predsednikom sta bila namreč sošolca, ki se ga spominja v zelo dobri luči. »Večkrat smo se skupaj zabavali. Odlična ekipa smo bili,« je povedal primorski večni romantik. Še en uspešen avtor glasbenih uspešnic je opisal politični svet, ki mu je prekrižal pot. Igor Pirkovič, novinar, urednik in avtor več kot 300 besedil za glasbene uspešneže, kot so Zlatko Dobrič, Gadi, Poskočni muzikanti, Helena Blagne, Nuša Derenda in stotine drugih, je za revijo Nova razložil, kako se dopolnjujeta politika in pisanje glasbenih besedil. »Prvaki političnih strank so lahko odlična iztočnica za besedila o bridkosti življenja, socialni predstavniki za bolj socialno liriko, medtem ko v ustavnih sodnikih vidim navdih za moralno-etične vsebine besedil. Nadškof pa me zapelje v bolj duhovne vode.«