O prestopu Cristiana Ronalda iz Reala v Juventus se je na dolgo in široko pisalo že prejšnji teden. Madridsko vodstvo se je po pisanju Marce zadovoljilo s ponudbo 105 milijonov evrov, ki je torej še nekoliko višja, kot smo poročali na Dnevniku, v Torinu pa bodo enega najbolj odmevnih prestopov v svoji 120-letni zgodovini najverjetneje oznanili v kratkem. Predsednik italijanskih prvakov Andrea Agnelli je po odobritvi iz Madrida odletel v Grčijo, kjer se bo srečal z Ronaldom, ki trenutno uživa na dopustu s svojo družino. Mediji so prihod Portugalca označili kot prestop stoletja v serie A.

Na klubski spletni strani je Real objavil sporočilo portugalskega nogometnega zvezdnika, ki je dejal, da je bilo igranje za madridsko ekipo eno najsrečnejših in najlepših obdobij v njegovem življenju. »Iskreno bi se rad zahvalil klubu, vsem privržencem in samemu mestu za izjemno lepe trenutke v mojem življenju, a prišel je čas, da odprem novo poglavje. Hvala klubu, da mi je to omogočil, hkrati pa upam, da bodo to razumeli tudi številni privrženci madridskega kluba.«

Ronaldo odhaja kot madridska legenda

Poklonili pa so se mu tudi pri Realu in zapisali, da bo Ronaldo za madridski klub vedno eden največjih simbolov in edinstven navdih za prihodnje generacije nogometašev. »Real Madrid bi se Ronaldu iskreno zahvalil za njegov celoten prispevek. V minulih letih je dokazal, da je najboljši nogometaš na svetu, hkrati pa je barve našega moštva branil v enem najbolj bleščečih obdobij v zgodovini kluba in tudi svetovnega nogometa. Ronaldo je bil od prvega dne v našem klubu primer vzornega, predanega in delovnega športnika, Real Madrid bo tudi po njegovem odhodu vselej ostal njegov dom,« je v izjavi zapisal španski nogometni velikan.

Ronaldo je sicer po tehtnem premisleku prišel do spoznanja, da je potreben nov cikel in prosil klub za odobritev odhoda. Svojemu novemu klubu Juventusu se je zavezal za štiri sezone, njegova tedenska plača bo po poročanjih španskih in italijanskih medijev znašala vrtoglavih 577.000 evrov. Ob letnih 30 milijonih neto plače in prestopnemu znesku 105 milijonov bo tako italijanski prvak skupno za Portugalca odštel neverjetnih 350 milijonov evrov bruto.