Cristiano Ronaldo je v izjavi po zadnjemu žvižgu finala lige prvakov konec maja namignil na morebiten odhod iz španske prestolnice, a Portugalec je znan po svojih muhah, ni se namreč zgodilo prvič, da je javno izrazil svoje nezadovoljstvo. Marsikomu se je zdel trenutek za takšne izjave neprimeren, bolj privoščljivi pa so menili, da je zgolj razočaran, ker v finalu proti Liverpoolu ni dosegel zadetka.

Ronaldo je sicer klubski rekorder, saj je v dresu kraljevega španskega kluba v devetih letih zabil neverjetnih 451 zadetkov. A dejstvo je, da je Real v pretekli sezoni domače prvenstvo končal 17 točk za prvo Barcelono, po odhodu trenerja Zinedina Zidana se pripravlja prenova ekipe, Portugalec tudi ni več najmlajši ... Prav tako pa so znova na dan prišla ugibanja o skrhanemu odnosu med njim in predsednikom kluba Florentinom Perezom.

Vidnejši italijanski in španski mediji so se seveda razpisali o morebitnem prihodu 33-letnega portugalskega golgeterja v Italijo in se spomnili njegove izjave, ki jo je dal, po tem ko je Juventusu na prvi tekmi četrtfinala lige prvakov v Torinu zabil prekrasen zadetek, ob katerem so mu ploskali celo italijanski navijači. »Ganilo me je. Že od otroštva mi je všeč Juventus. Ovacije so mi vzbudile lepe spomine. Zahvaljujem se vsem italijanskim navijačem za to gesto. Kaj takšnega se mi še ni zgodilo.«

Luciano Moggi: Po mojem mnenju je že podpisal

A bolj kot Ronaldova mladostniška italijanska ljubezen, naj bi bili v ospredju morebitnega prestopa honorarji, saj si želi prvi madridski zvezdnik letno zaslužiti bližje tistemu, kar v žep pospravita Brazilec Neymar ali Argentinec Lionel Messi. Nič novega, saj so bile podobne limonadice na sporedu že ob koncu prejšnjih sezon, a v tem primeru se vodstvo Reala zaenkrat ni javno zavzelo za svojega igralca.

Juventus je Portugalcu po pisanju Marce sedaj ponudil letnih 30 milijonov evrov do leta 2022, Realu pa 100 milijonov za prestop. Operacija Ronaldo naj bi tako italijanskega prvaka v štirih letih ozaljšala za 220 milijonov evrov. Če pretvorimo vsoto v bruto znesek ter dodamo provizije in bonuse, naj bi bile številke že v okolici 350 milijonov evrov, zaradi česar so mnogi poznavalci še vedno zelo skeptični. Na twitterju je dogajanje medtem komentiral tudi nekdanji generalni direktor kluba Luciano Moggi: »Po mojem mnenju je že podpisal in opravil zdravstveni pregled v Münchnu.«

Ali bo stara dama v nasprotju s svojo siceršnjo politiko nakupov tokrat globoko segla v žep, bodo pokazali prihajajoči tedni, dnevi, morda pa celo ure. Nekateri mediji trdijo, da je vse bolj ali manj že dogovorjeno za prestop stoletja v serie A, novinar James Horncastle pa je v pogovoru za BBC recimo opozoril na to, da bi Ronaldova plača za približno štirikrat presegla plačo Gonzala Higuaina, ki je trenutno najbolje plačani nogometaš Juventusa, zaradi česar se mu zdi prestop dodatno otežen. Različni mediji prav tako poročajo o šest do 7-odstotnem zvišanju delnic italijanskega prvaka na račun morebitnega prestopa.