Časnik AS je v članku z naslovom Cristianov odhod je blizu zapisal, da bi lahko navijači torinskega velikana potrditev prihoda petkratnega dobitnika zlate žoge dočakali v soboto, torej 7. julija, kar bi lepo sovpadlo z »Ronaldovo sedmico«. Končni dogovor je bil domnevno sprejet na sredinem večernem sestanku, na katerem so se dobili Ronaldov agent Jorge Mendes, predsednik kluba Florentino Perez in njegov pomočnik Jose Angel Sanchez.

Navijači stare dame sicer Ronalda dobro poznajo. Kot izpostavlja francoska tiskovna agencija AFP, so domačini gol, ki ga je Ronaldo dosegel v četrtfinalu lanske lige prvakov v Torinu, nagradili z aplavzom. Španska Marca je poročala, da je Ronaldo že »dal besedo« predsedniku Juventusa Andrei Agnelliju. Njegova želja zaigrati za Juve je močna, je nadaljeval časnik.

Odšel bo kot klubska legenda

Včeraj smo sicer na Dnevniku poročali, da Juventus Ronaldu ponuja štiriletno pogodbo, po kateri bi se mu na račun letno steklo 30 milijonov evrov letno. Portugalski kapetan, ki se je po porazu od Urugvaja z izbrano vrsto že poslovil od svetovnega prvenstva v Rusiji, je na odhod iz kraljevega kluba nakazal že maja, takoj po tem, ko je z Realom še tretjič zapored osvojil ligo prvakov.

Odkar je 33-letnik leta 2009 Manchester United zamenjal z Realom, je madridski velikan ligo prvakov osvojil štirikrat, dvakrat pa je Real sezono končal tudi na vrhu španske la lige. Marca poroča, da bo španski klubski velikan temu primerno pomahal v slovo portugalskemu zvezdniku. Nogometaš in njegovi predstavniki naj bi že imeli podpisan dokument, ki Ronalda obveznosti do belega baleta odvezuje za 100 milijonov evrov.

V povezavi z odhodom Ronalda so se znova pojavile govorice o prihodu Neymarja v Real Madrid.