Burak maha iz hotela Union

Turški zvezdnik telenovele Moja boš Burak Özçivit te dni obiskuje slovenske nakupovalne centre, obiska v Sloveniji pa na družbenih omrežjih redkobesedni igralec ni pretirano omenjal oziroma sploh ne. Smo pa tam zasledili avtoportret v, kakor je videti, hotelskem apartmaju. Verjetno se je fotografiral v sobi ljubljanskega Grand hotela Union, kamor so igralca organizatorji nastanili in pred paradiranjem po nakupovalnih središčih tam priredili posamezne sestanke z novinarji.

Predsednikovi beli slinčki in srajce

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je zadnji teden ukvarjal z belim perilom. Najprej nam je po instagramu sporočil, da si v restavracijah belega slinčka okoli vratu nikoli ne umaže, pred nekaj dnevi pa je objavil še fotografijo, na kateri je oblečen v kavbojke in belo srajco. S to modno kombinacijo ima svojevrsten odnos, se nam je odločil pojasniti. Bele srajce s kavbojkami danes nosi samo »v sili«, v gimnazijskih letih pa je prisegal na »obupno prevelike« očetove srajce, kakršne so v tistem času, sploh v kombinaciji z džinsom, veljale za »nobel«.

Brata Dragić pozdravila Sašo Dončića

Luka Dončić je ta konec tedna na finalu evropske lige prvakov navijal za madridske nogometaše, njegov oče Saša Dončić pa je v ljubljanski Šiški na politično zaznamovanem pikniku obiskovalcem delil brezplačne hot doge. Pri tem so ga pozdravili nekateri športniki, novinarka Sanja Modrič in, sodeč po objavi na instagramu, celo košarkarska brata Goran in Zoran Dragić, ki se v slovensko politiko sicer ne vmešavata in sta se, ugibamo, navdušila izključno nad brezplačnimi hrenovkami.

A post shared by Sasa Doncic (@sasa.doncic) on

RTV nima prostora za kranjske sivke

Nacionalkina dežurna popotnica Mojca Mavec je potovala v New York, kjer so jo na strehi ene od tamkajšnjih stavb presenetili čebelnjaki s čebelami, celo kranjskimi sivkami. Pod fotografijo je poleg navdušenja nad videnim in demokratično ureditvijo, ki po njenem vlada med čebelami, izrazila še razočaranje nad hišo RTV Slovenija. Ta se je čebelnjaku na svoji strehi kljub priljubljenosti urbanega čebelarstva namreč odpovedala. »Zakaj vedno varčujemo na napačnih koncih?« se je Mavčeva o proračunskih sredstvih javnega servisa spraševala pod fotografijo.

Jure Godler občuduje bonsaje

Voditelj satirične televizijske oddaje Ta teden z Juretom Godlerjem na svojem instagramu objavlja bolj poredko, a ko objavi, to nima povezave s političnimi temami, ki jih obdeluje na televiziji. Na njegovem profilu največkrat opazimo tihožitja ali motive iz narave, nazadnje pa se je tam znašla celo vrtna zbirka bonsajev. Takšna poteza je v napetem predvolilnem tednu morda vznemirila vsaj katerega od politikov, ki se je spomnil na nekdaj priljubljeni vzdevek prvega predsednika države, in si zdaj beli glavo, kaj neki to pomeni.

#garden

A post shared by The Duke of Salzburg (@godler) on

Dan mladosti po meri Igorja Šoltesa

Ekologiji naklonjeni evroposlanec Igor Šoltes se ni branil letošnjega praznovanja jugoslovanskega praznika dneva mladosti, saj ga je po udeležbi slavja na ljubljanskem Trgu republike praznoval tudi na Krasu. Tam so nekateri krajani Titov rojstni dan slavili dan pozneje, pri tem pa so razobesili še jugoslovansko zastavo in fotografijo nekdanjega predsednika Jugoslavije.