Evropska komisija ponuja prizor s stranišča

Vajeni smo že občasno pretirano sproščenih posnetkov, ki jih na svojem profilu na instagramu objavlja evropska komisija v Sloveniji, zato nas je presenetilo, da so nas ponovno presenetili. Objavili so namreč podobo ženske, ki na stranišču sedi s priložnosti ustrezno spuščenimi spodnjicami, v rokah pa ima pametni telefon. Fotografija je spremljala oznanilo, da Slovenci še vedno nismo preveč obsedeni z družbenimi omrežji, saj smo med osemindvajsetimi evropskimi državami šele na petindvajsetem mestu po minutah, ki jih namenimo spletnemu mreženju.

Boris Popovič in srbski patriarh na sprehodu

Koprski župan Boris Popovič je te dni v Kopru uradno gostil srbskega patriarha Irineja, saj bodo v Sloveniji gradili novo pravoslavno cerkev. Poleg panoramskih točk so se sprehodili tudi po mestu in celo po parceli okoli koprskih nakupovalnih centrov, kjer bo morda stala nova cerkev. Popovič, ki meščanom sicer pred vsakimi volitvami naznanja nove velikopotezne gradnje, tokrat ni izgubljal besed z obljubami, na instagramu je objavil samo nekaj fotografij, na katerih sta ga poleg patriarha spremljala tudi zagrebško-ljubljanski metropolit Porfirije Perić in koprski paroh srbske pravoslavne cerkve v Kopru Dejan Mandić.

V družbi patriarha Srbske pravoslavne cerkve Irineja.

A post shared by Boris Popovič (@borispopovicpopo) on

Poleg praznika čebel imamo še medeno kraljico

Evropskemu poslancu Francu Bogoviču se zdi mednarodni praznik čebel, ki smo ga letos praznovali prvič, znamenje, da Slovenci znajo stopiti skupaj. Vsaj tako pravi na instagramu, kjer je objavil fotografijo s slovesnosti v Žirovnici. Fotografiral se je v družbi nosilke lente medena kraljica Mateje Šoštaršič. Medena kraljica je na prireditvah sicer redno oblečena v rumeno večerno obleko, spremlja pa jo tudi njena mlajša kolegica, nosilka naziva medena princesa. Obe sta zadolženi za promocijo čebelarstva doma in po svetu, glede na mednarodno priznan praznik pa jima to očitno precej dobro uspeva.

Luko Dončića zasuli z ljubeznijo

Bodoči najboljši košarkar na svetu Luka Dončić je končal sezono in kariero v evropski košarkarski ligi, po naslovih najkoristnejšega igralca in zmagi Reala Madrid pa se mu že obeta svetla kariera v ameriški ligi NBA. Luko so sorodniki na družbenih omrežjih zasuli s čestitkami in ljubeznijo, njegova izbranka Anamarija Goltes pa je njuno prvo skupno fotografijo po tekmi opremila celo z grafiko srčkov. Luka Dončić na svojem profilu na instagramu rad objavlja glasbo, ki jo posluša v avtu, tokrat pa si je zavrtel nič drugega kot uspešnico zasedbe The Queen We are the champions.

No words can describe this.. ❤️🏆🥇

A post shared by A. GOLTES✨ (@anamariagoltes) on

Po kravatah in parfumu ima Werner še skodelice

Pevec Werner je pred meseci izdal svoj parfum zanjo in zanj, sledili so jima kravate z všito črko W in prav takšni dežniki, zdaj pa je v ponudbo dodal še kavni lonček z enakim potiskom in na drugi strani svojo fotografijo. Skodelice so sicer v omejeni količini na voljo pri umetnici, ki je izdelala že kravate in dežnike, ob naročilu pa prejmete še pevčev avtogram. Na lončkih so prilepljeni kristali swarovski, zato sklepamo, da jih ni priporočljivo čistiti v pomivalnem stroju.

Policiji na Ptujskem jezeru ne uidete

Slovenska policija se na družbenih omrežjih rada pohvali s svojimi prevoznimi sredstvi, na primer dresurnimi konji ali vodnimi topovi, nazadnje pa so njihovi uredniki družbenih omrežij objavili fotografijo uradnega policijskega gumenjaka, ki služi policistom na Ptujskem jezeru. Na gumenjaku sodeč po fotografiji plujejo tudi do trije policisti, ni pa še znano, zakaj je ravno jezero na Ptuju območje, ki ga je treba nadzorovati z vodnimi patruljami. »Tudi na Ptujskem jezeru nas lahko srečate,« svarijo v pripisu, neki mladi fant pa je v komentarju pod fotografijo priznal, da jih je sicer srečal, a hitro pobegnil, saj ga je ob pogledu na policijski gumenjak skoraj kap.

Tudi na Ptujskem jezeru nas lahko srecate! ;)

A post shared by Slovenska policija (@police_slovenia) on