Peterle z orglicami tudi nad kite

Zaposleni v evropskem parlamentu in drugih delovnih telesih Evropske unije so doslej menda že dobro seznanjeni s hobijem Lojzeta Peterleta, saj ta vsako malenkost glasbeno zaznamovano slavnost ali srečanje izkoristi za nastop z orglicami. Pred kratkim jih je na dan povlekel ob rokovanju s tenoristom Placidom Domingom, zdaj pa celo med obiskom akvarija v Valencii, kjer je zaigral kitom. Zdi se mu, da je bila glasba kitom v veselje, je zapisal pod fotografijo na instagramu in jo objavil celo pod angleško ključno besedo za »govorim jezik kitov«.

Pahor brez falcona, izgubili so mu kovček

V veselje vseh 53.000 sledilcev predsednik Borut Pahor na instagramu rad streže s provokacijami in pred dnevi mu je spet uspela ena tistih, ob kateri je vseh njegovih čudaštev vajena publika po dolgem času ponovno dvignila obrvi. V Berlin je namreč prek Frankfurta potoval s komercialnim letom. Pri tem so mu izgubili kovček, zato je v hotelu ostal brez oblek in srajc, so zapisali pod fotografijo. Hitro si je kupil nekaj »zasilnega«, pripomnil pa je še, da se mu kaj takšnega na falconu, torej protokolarnem državnem letalu, zagotovo ne bi zgodilo.

Podjetnice naj bodo v rdečem

Da bo kmalu spet vsakoletni seminar »500 podjetnic«, kjer se v imenu ženskega povezovanja druži in izobražuje petsto slovenskih podjetnic, napovedujejo tudi na uradnem instagramskem profilu dogodka, ki ga bo menda spet povezoval Peter Poles. Poleg najave domačih in tujih govornikov, med katerimi je tudi psiholog, ki bo udeleženke poučeval o »emocionalnem menedžmentu«, so še sporočili, da je pri izbiri obleke tudi letos zaželena rdeča barva, saj je to »barva ženstvenosti, samozavesti, energije in moči«. Na svoji spletni strani iščejo celo nekoga, ki bi jim ustvaril celostno grafično podobo – namesto delovnega mesta so razpisali natečaj, najboljši pa bo prejel 600 evrov, najbrž manj kot grafični oblikovalci sicer računajo za takšno delo. Podjetno.

Nišna revija za direktorje

Na instagramu poleg podjetnic obratuje mariborska revija Direktor, katere deset izvodov na leto lahko bralci naročijo za »samo« 99 evrov. Kot napoveduje ime, v reviji predstavljajo predvsem slovenske direktorje oziroma vsebine, ki bi ljudi na takšnem položaju utegnile zanimati. Pogosto omenjajo, da osebam, ki vodijo, ni lahko, in zato med drugim pripravljajo tudi prispevke o tem, kako pravilno odpustiti delavca, kako se boriti z zlorabami bolniškega staleža ali kako najti tajnico oziroma »poslovno sekretarko«, ki je ustrežljiva, nasmejana, natančna in samoiniciativna obenem.

Košir, Križaj, Tomba in Mihajlović skupaj

Nekdanji alpski smučar Jure Košir je te dni na instagramu objavil fotografijo, na kateri vidimo, da se je družil z Albertom Tombo, Bojanom Križajem in srbskim nogometnim trenerjem Sinišo Mihajlovićem. Natančnejši pregled sorodnih objav razkriva, da so se legendarni športniki družili v hotelu Vučko na Jahorini, kamor je Alberto Tomba prispel kot poseben častni gost. Nad fotografijo so bili Koširjevi sledilci navdušeni, srček modre barve pa so v komentarjih pustili celo v imenu Muzeja novejše zgodovine Slovenije, kjer se glede na dejavnost najbrž posebej razveselijo tovrstno nostalgičnih srečanj.

Udavi že navsezgodaj pri Ani Tavčar

Jutranji program Televizije Slovenija, znan pod naslovom Dobro jutro, traja tri ure na dan in kljub splošno uveljavljenemu mnenju ni v celoti zapolnjen s predstavitvami zdravilnih učinkov domačih zelišč, s katerimi v nadaljevanju dneva svojo razširjeno družino seznanjajo slovenski upokojenci. Redno se javljajo tudi s terena, kaj dobrega skuhajo, nedavno pa so Mojco Mavec na primer učili irskih folklornih plesov. Kot smo opazili na profilu na instagramu voditeljice Ane Tavčar, so v studio pred kratkim prinesli celo kače, pri čemer je voditeljica previdno prijela miniaturnega udava, orjaškega sorodnika pa je obvladoval ljubitelj kač na desni.

aaaaa the best izkusnja! hvala @bioexo_boas @drustvo_bioexo 💗🐍👠👍😉

A post shared by Ana Tavcar (@anatavcarp) on