Imamo pice s tankim in imamo pice z debelim testom. Obe različici imata svoje prednosti. Če vam je pica s tanjšim testom všeč, ali pa če si želite od pice z debelim testom le malo odpočiti, si pripravite pico s tortilijo.

Tisto magično, kar naredi pico, je največkrat prav nadev. Izberite sestavine, ki so vam všeč. Zelenjavne pice so lahko prav odlične, zato poskusite predlagano različico. Glavno vlogo igrajo bučke, mocarela, pesto in sveža bazilika.

Za podlago pa tokrat nismo izbrali običajnega testa za pice, temveč tortilijo. Ki je ravno dovolj močna, da zdrži nadev in ne preveč debela, da bi imeli občutek, da jeste le kruh in nadev. Pa še en trik – da bo tortilija najboljša kar je lahko, jo položite na vroč pekač ter nanjo pazljivo razporedite nadev. Tako se bo malenkost napihnila in prebudila.

Za lažjo pripravo si oglejte video posnetek priprave.

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

RECEPT:

SESTAVINE (za 1 osebo):

• 1 tortilija

• 4 žlice paradižnikove kaše

• 60 g mocarele (1/2 velike kroglice)

• ½ zelene bučke

• 1 žlica zelenega pesta

• sol, poper, olje

• češnjevci

• parmezan

• sveža bazilika

• ½ žličke čilijevih kosmičev (neobvezno)

PRIPRAVA

Bučko narežite na kolute in popecite na olju, kolute malo tudi posolite in popoprajte.

Pekač dobro segrejte v pečici, segreti na 230°C.

Tortilijo pazljivo položite na segret pekač, nato pa namažite s paradižnikovo kašo. Na tortilijo razporedite natrgano mocarelo, nato pa še bučko ter pesto. Dodajte sveže listke bazilike. Tortilijo pokapajte z oljem, nato pa pecite približno 10 minut na 230°C, oziroma toliko časa, da se mocarela stopi.

Tortilijo vzemite iz pečice, okrasite s češnjevci, parmezanom in svežo baziliko ter postrezite.