Kruh, kajzerice, toast in še in še. Vsi pekovski izdelki so lahko zelo okusni, še celo preveč okusni. Ko pa vam odhod v trgovino predstavlja prevelik napor, bi pa vseeno želeli kos svežega kruha, si pripravite bejlge. Vse sestavine imate zagotovo že doma. Ne le, da je priprava teh bejglov mnogo hitrejša, saj ne potrebujete nobenega dodatnega časa za vzhajanje, še okusni so.

Pri pripravi bejglov uporabite navadno ali polnozrnato moko ter grški jogurt. Grški jogurt je bolj primeren od navadnega, ker je gostejši, oziroma manj tekoč. Polnozrnata moka pa da bolj »globok« okus od navadne pšenične. Uporabite lahko polnozrnato pšenično ali pa pirino polnozrnato moko. Ali pa kar mešanico za kruh. V primeru, da uporabite mešanico za kruh preverite, če je že slana. V tem primeru soli ne dodajajte.

Priprava bejglov je resnično enostavna. Moko, pecilni prašek in sol dobro zmešajte, dodajte grški jogurt, zmešajte in testo oblikujte. Testo razdelite, posamezne dele oblikujte v svaljk in ga na koncu združite. In to je vse! Bejgl nato položite na pekač, obložen s papirjem za peko, premažite z razžvrkljanim jajcem ali le z beljakom in potresite s semeni. In specite. Najbolj enostavna peka na svetu!

Bejgle lahko potresite z mešanico belega in črnega sezama, maka ter česna in čebule v prahu. Lahko pa tudi le s sezamom, črnim ali belim.

Za še lažjo predstavo, kako bejgle oblikovati, si poglejte video recept:

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

RECEPT (za 4 bejgle)

140 g moke + dodatno za oblikovanje

240 g grškega jogurta

1/2 žličke soli

2 žlički pecilnega praška

1 jajce

semena po izbiri

PRIPRAVA

V skledi dobro zmešajte moko, sol in pecilni prašek. Dodajte grški jogurt in premešajte. Testo prenesite na delovno površino in malenkost pregnetite, nato pa razdelite na štiri dele. Iz vsakega naredite svaljk, potem pa oba konca združite.

Štručke prenesite na pekač, obložen s papirjem za peko, premažite z razžvrkljanim jajcem in potresite s semeni.

Pecite približno 25 minut na 190°C.

Pustite najprej nekaj minut počivati na pekaču, nato pa jih popolnoma ohladite, prerežite, namažite in postrezite.