Melania Trump je morda res v javnosti ena bolj »odsotnih« prvih dam, a izvrstno obvlada tako pripravo praznovanj in večerij v Beli hiši, kakor tudi izbiro oblačil, s katerimi venomer zasenči tako soproga kot visoke goste. Na sinočnji državniški večerji je zablestela v srebrni, svetlikajoči se dolgi obleki modne hiše Chanel, še bolj kot s to obleko pa je osupnila s popoldansko belo opravo. Velika sončna očala, za katerimi se ameriška prva dama velikokrat »skrije« pred fotografskimi objektivi, je tokrat zamenjala za ogromen bel klobuk, ki je le redke pustil ravnodušne. Klobuk, ki ga je oblikoval njen v Franciji rojen osebni stilist Herve Pierre, je dopolnila z belim suknjičem in krilom Michaela Korsa ter čevlji priznanega in priljubljenega Christiana Louboutina.

Na spletu so se nemudoma pojavile primerjave Trumpove z Beyonce in njenim klobukom iz videa Formation, mnoge pa je še najbolj spominjala na lik Olivie Pope iz nanizanke Škandal. Za nekaj smeha je Melania poskrbela tudi, ko je s klobukom na glavi sedla v prvo vrsto novinarske konference soproga in francoskega predsednika Emmanuela Macrona, saj se je vrh klobuka med prenosom tu in tam pojavil na spodnji strani televizijskega zaslona.

Melania je z izbiro oblačil navdušila že v ponedeljek ob sprejemu francoskega predsednika in prve dame Brigitte. Odeta je bila v 2800 dolarjev vredno črno ogrinjalo modne znamke Givenchy, pod njim pa je nosila črno kratko obleko. Givenchy je bil sicer eden vidnejših francoskih modnih oblikovalcev in najverjetneje je ravno zato izbrala njegovo obleko za državniški obisk francoskega prvega para.

Čeprav potisnjen rahlo v ozadje, pa je Donald Trump vendarle doživel tudi kakšen trenutek ali dva izstopanja. S francoskim predsednikom imata že zgodovino nenavadnega rokovanja – julija lani sta se ob Trumpovem obisku v Parizu poslavljala kar dolge pol minute. Tokrat sta si roke podala malce bolj na hitro, nadgradila pa sta ga še z nerodnim poljubom.

Državniški obisk 40-letnega Macrona pri 71-letnemu Trumpu je potekal v prijateljskem vzdušju in voditelja sta se nenehno trepljala po hrbtu, poljubljala na lica, si laskala, Trump pa je Macronu celo frcnil s suknjiča sled prhljaja z besedami, da kolega dela popolnega.