Igralec, režiser in Madonnin nekdanji mož Sean Penn ima v svoji karieri že veliko zabavnih in malce škandaloznih anekdot. Recimo o tem, kako je reševal talce v Boliviji, intervjuval El Chapa in bil s tem posredno zaslužen za njegovo aretacijo, v času ameriških napadov na Irak obiskal to državo in še Iran, šel na Kubo obiskat Castra in v Pakistan podpret humanitarce, za nameček pa je razjezil še Britance, ko jih je v kontekstu Falklandskih otokov označil za kolonizatorje. V luči tega so zanj dogodki preteklega tedna čisto nedolžni.

Sean Penn je namreč izdal knjigo, kriminalko Bob Honey Who Just Do Stuff o prodajalcu greznic, ki postane morilec ameriških obveščevalcev. V zgodbi nastopa »hudo nedozorel 70-letni predsednik z veliko denarja« alias Trump, na koncu pa Penn gibanje #MeToo označi za otročjo križarsko vojno, zaradi česar je sprožil val ogorčenja med spletnimi sufražetkami. Literarni kritiki do knjige niso bili prizanesljivi. V resnici so jo raztrgali in Pennu priporočili, naj raje ostane pri filmih. Kritičarka Huffington Posta je celo zapisala, da je treba »Penna kot pisca nemudoma ustaviti«.

Kajenje ima rajši od Madonne

Ne glede na to igralec promovira svojo novo stvaritev. Ko je sodeloval v pogovorni oddaji Stephena Colberta, je priznal, da je popolnoma naphan z uspavalnimi tabletami, ki jih je vzel med nočnim letom, in dejal, da v resnici ni razlike med njim na uspavalnih tabletah in njim brez uspavalnih tablet, saj je tudi sicer vedno utrujen. Nato pa je v studiu prižgal cigareto, in ko mu je voditelj dejal, da to škoduje njegovemu zdravju, mu je Penn odvrnil, da »cigarete zagotavljajo posel onkologom«.

Njegovi oboževalci so bili nad intervjujem navdušeni, tudi nad njegovo izjavo, da je še vedno zaljubljen v Madonno. Mimogrede tudi Madonna je večkrat izjavila, da zdaj Seana ljubi celo bolj kot tedaj, ko sta bila poročena. Pred dvema letoma mu je celo ponudila, da bi se ponovno poročila, pod pogojem, da v njene dobrodelne organizacije vplača 150.000 dolarjev in preneha kaditi. Prvo bi z veseljem storil, z drugim pogojem pa bi očitno imel velike težave.