Bocuse se je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa rodil leta 1926 v Kölnu. Kot kuharski mojster je med letoma 1958 in 1965 s svojo restavracijo L'Auberge du Pont de Collonges prejel tri michelinove zvezdice, ki jih ni nikoli izgubil.

Po mnenju poznavalcev je v svojo kulinariko zelo uspešno združil tradicijo in inovativnost.

»Utelešenje francoske kuhinje«

Sožalje ob Bocusovi smrti je izrazil tudi francoski predsednik Emmanuel Macron, ki ga je ob tem označil za utelešenje francoske kuhinje. Kot je dejal, je novi način priprave hrane, ki ga je zagovarjal Bocuse, temeljito spremenil francosko kulinariko.

Slavni kuharski mojster je bil znan tudi po precej burnem zasebnem življenju, ki ga je zaznamovalo več ljubezenskih razmerij. »Ženske ljubim in danes živimo predolgo, da bi bili vse življenje samo z eno,« je pred dobrim desetletjem dejal v intervjuju za Daily Telegraph.