Na ljubljanskem sodišču še vedno poteka sojenje Milanu Trivkoviću zaradi domnevne vpletenosti v tragično ugrabitev in mučenje 32-letne Zorice Škrbić 26. junija 2014. Da je bila Zorica vesela ženska, ki je vsakogar spravila v smeh in ni prav nič slutila, kako žalostna usoda jo čaka, so povedale priče, katerih izpovedi je danes prebirala predsednica senata Barbara Črešnar Debeljak. Pa tudi, da se ni kopala v denarju, kot so morda pričakovali ugrabitelji – nanjo so se namreč spravili, da bi jim povedala, kje je 20 milijonov evrov, ki so jih njen partner Dejan Vidmar in pajdaši ukradli iz sefov SKB.

Po prepričanju tožilstva je Trivković skupaj z Željkom Petrovićem in Blagojem Sazdovom ugrabljeno Zorico z belo alfo odpeljal v skrivališče v gozdu na robu Ljubljane. Sam je nato odšel, druga dva pa sta jo mučila do zgodnjega jutra, kar sta na sodišču tudi priznala. Potem sta jo pri Podpeči odvrgla iz avta, umrla je še pred prihodom reševalcev. Sodnica je danes najprej prebrala izpovedi prič, ki sta pred ugrabitvijo in v njenem času (zgodila se je okoli 18. ure) videli sumljivo vozilo. Prva je med 14. in 15. uro opazila belo limuzino, lahko bi bila alfa, z registrsko tablico v plastični foliji in z lepilnim trakom pritrjeno na avto. Voznika je videla le od zadaj, lahko je povedala le, da je imel obrito glavo. Druga pa se je okoli 20.30 vračala s piknika v Podpeči, ko jo je z zelo veliko hitrostjo prehitela bela alfa. »Voznik je vijugal, kot da pred nekom beži,« je povedala priča, ki se je takrat prestrašena umaknila s ceste.

“Meni se ne more nič zgoditi…”

A Zorica se po pripovedovanju prijateljev v mesecih pred smrtjo ni počutila ogroženo. Na svojem avtu je sicer našla skrito sledilno napravo, a je bila prepričana, da so ji jo zaradi zveze z Vidmarjem (takrat se je sojenje zaradi ropa SKB ravno bližalo koncu) namestili policisti. Policijskim zatrjevanjem, da s tem nimajo nič, ni verjela. Prijateljem je tudi pripovedovala, da kriminalisti hodijo okoli njene hiše. »Meni se ne more nič zgoditi, ker imam vseskozi spremstvo,« se je muzala. A njen prijatelj in sodelavec se je kljub vsemu bal, da ne gre le za policijo. »Slutil sem, da se dogaja nekaj čudnega,« je izjavil. Tudi njemu se Zorica ni zdela prestrašena, bila pa je zelo obremenjena zaradi sojenja Vidmarju. »Rekla je, da mu delajo krivico, da ni kriv,« je povedal prijatelj.

Glede govoric, ki so se v javnosti širile o naropanem denarju, je odgovarjala, da bi »že šla, če bi ga res imela«. »Sam sem videl, da denarja res ni, vsaj ne na pretek,« je pričal in dodal, da si je kdaj tudi od njega kaj izposodila. Tudi prijateljici sta menili, da ni bila premožna, nikoli pa tudi ni stokala, da ji denarja zmanjkuje. Delala je 20 ur na dan, tako da si je temu primerno dvakrat na teden privoščila frizerja, šla je tudi na lepotne popravke v Beograd. »Ves čas je govorila, da bo Vidmar oproščen in da bosta šla potem na potovanje,« je izjavila ena od prijateljic. In še, da je Vidmar Zorici za 30. rojstni dan kupil nov BMW. To se ji ni zdelo čudno, saj je uvažal vozila iz Nemčije. Na vprašanje, kakšen je bil njen odnos do Vidmarja, so priče povedale, da ga je imela rada. »Ne sto-, ampak petstoodstotno,« je povedala ena od njih.