Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana, je bila ženska, ko so jo našli, še živa in hudo poškodovana. Kriminalisti in policisti še vedno zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine obeh primerov.

Žensko sta zamaskirana neznanca ugrabila v četrtek zvečer. Pred športnim društvom Partizan na Ziherlovi cesti naj bi jo po poročanju očividcev zbila s kolesa in jo odvlekla v avtomobil. Zato so policisti iskali bel avtomobil znamke Alfa Romeo, koprskih registrskih tablic, ki je bil opažen na kraju dogodka.

Policija je kasneje sporoča, da so v bližini Podpeči našli vozilo znamke Alfa Romeo, katerega je iskala v zvezi z včerajšnjim dogodkom.

Večer sicer navaja besede očividke, ki je videla ugrabitev, da je ženska stala ob kolesu in mimoidočim delila letake, ko se je do nje pripeljal večji beli avto, se ustavil, iz vozila pa sta skočila dva zamaskirana moška. Na glavi naj bi imela kape, na njih pa samo izreze za oči. Dekle naj bi zgrabila, jo potegnila s kolesa, porinila v kombi, nato pa naj bi voznik odpeljal. Policiji naj bi po ugrabitvi nek drug očividec takoj sporočil registrsko številko kombija. Ta kombi naj bi danes policist našli zažganega nedaleč od kraja, kjer je ležalo dekle, še poroča Večer.

Iščejo alibije

Ugrabljeno in nato do smrti pretepeno dekle naj bi bila Zorica Škrbič, dekle Dejana Vidmarja, ki je v ljubljanskem priporu zaradi ropa SKB banke. Vidmarjeva partnerica Zorica je na sojenju v zadevi SKB že pričala, skupaj z Vidmarjem pa se je v povezavi s sojenjem tudi znašla v postopku zaradi domnevnega oviranja pravosodnih in drugih državnih organov.

Pred letom dni je na ljubljansko okrožno sodišče, kjer poteka sojenje, namreč prispelo anonimno obvestilo, v katerem piše, da obtoženi "iščejo alibije, imajo povsod lovke in pričam nudijo veliko denarja", da bi te lagale. K temu so bile priložene kopije enajstih pisem. Policija in tožilstvo domnevata, da je večino teh pisem spisal Vidmar, jih med obiski predal svojo partnerici Zorici, ta pa jih je pretipkala in dostavila naslovnikom. V pismih so navodila, kako urediti alibi v času ropa banke.

Poleg Vidmarja je za rop obtožen Sašo Nose, ki je v sefih delal kot varnostnik. Sodelovali naj bi še trije storilci, enega - Radomirja Cvijanovića - policija išče, dva pa sta neznana. Znano je, da so imeli varnostniki dostop do vseh podatkov o imetnikih sefov, roparji banke pa so označili, v katere sefe treba vlomiti. Za seboj so pustili pravo razdejanje, po tleh je ležala tudi zlatnina in bankovci po 500 evrov.

Rop banke SKB se je zgodil v noči na 1. november 2005. Roparji so v banko prišli nekaj pred 23. uro, onesposobili varnostnika, prinesli orodje za vlamljanje in vlomili v 428 sefov.

O najdenem ženskem truplu so bili policisti obveščeni okoli pete ure zjutraj. Policija naproša vse, ki bi lahko podali kakeršnokoli informacijo v zvezi omenjenih primerov, da to sporočijo na eno izmed telefonskih številk policije: intervencijsko 113 ali anonimni telefon 0801200.