Milan Trivković, eden od soobtoženih sodelovanja v hudodelski združbi, ki naj bi junija 2014 ugrabila in do smrti mučila Zorico Škrbić, je pred začetkom ponovnega sojenja pobegnil. Višje sodišče je razveljavilo oprostilno sodbo zanj in konec maja je okrožno sodišče odredilo ponovni pripor. A se mu je Trivković očitno izognil.

Ali drži, da je Trivković pobegnil, na sodišču niso želeli potrditi, povedali so le, da so prejeli pritožbo na sklep o priporu. A je policija na seznam iskanih oseb na svojih spletnih straneh uvrstila tudi Trivkovića. Kot je poročal časnik Slovenske novice, bi bil Trivković morda lahko pri sorodnikih v Bosni in Hercegovini, kamor da se je za kratek čas že umaknil tudi po smrti Zorice Škrbić.

Hoteli so denar od ropa SKB

Hudodelska združba je 26. junija 2014 v ljubljanskem Trnovem ugrabila 32-letno Škrbićevo, partnerico Dejana Vidmarja, ki prestaja dolgoletno zaporno kazen zaradi ropa SKB v noči z 31. oktobra na 1. november 2005. Odpeljali so jo do skrivališča v gozdu na obrobju Ljubljane, privezali za drevo in skoraj devet ur zverinsko mučili. Proti jutru so jo odpeljali v Podpeč in vrgli iz avta, zaradi hudih poškodb pa je kar tam na cesti umrla. Združba je od Škrbićeve hotela izvedeti, kje je okoli 20 milijonov evrov iz ropa banke, ki jih niso nikoli našli.

Vpletenost v ugrabitev in mučenje so že na predobravnavnem naroku priznali Željko Petrović, Blagoje Sazdov in Senad Livadić ter na podlagi sporazuma o priznanju krivde dobili 15, 14 oziroma dve leti in dva meseca zapora. Le Trivković je krivdo ves čas zanikal, zato so zoper njega opravili celotni dokazni postopek. Obtožen je bil, da je žrtev poprej opazoval, bil naj bi tudi tisti, ki je avto z ugrabljeno vozil zadnji del poti. Okrožno sodišče ga je obtožb oprostilo. Višji sodniki pa so sodbo razveljavili in odredili novo prvostopenjsko sojenje.

Tožilstvo je na sodbo namreč že takoj napovedalo pritožbo in napoved uresničilo. Višje sodnike so tožilci prepričali, da oprostilna sodba ne more biti pravilna. Ni se jim zdelo prav, da prvostopenjsko sodišče ni hotelo opraviti ogleda kraja mučenja. Če bi ga videli, bi si lažje predstavljali, kako težko ga je najti, a da za Trivkovića to ne bi bilo tako, saj živi v bližini. Tožilka Mateja Gončin je opozorila tudi na pričanja zaščitenih prič, ki so v tem postopku igrale pomembno vlogo. Po oceni tožilstva so Trivkovića obremenile, bi ga pa še bolj, če se ga ne bi bale. Njegovi prijatelji naj bi jim namreč odkrito grozili. Eno so pred sojenjem pretepli, čez nekaj dni pa so jo poskušali še zbiti z avtom.