Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so za STA pojasnili, da so po tistem, ko je višje sodišče razveljavilo oprostilno sodbo in zadevo vrnilo v ponovno sojenje, zoper Trivkovića odredili pripor. Prejeli so tudi že pritožbo zoper sklep o priporu, o kateri bo odločalo Višje sodišče v Ljubljani. Ali drži, da je Trivković pobegnil, pa niso želeli pojasnili. A je policija na seznam iskanih oseb na svojih spletnih straneh uvrstila tudi Trivkovića.

Po poročanju Slovenskih novic bi osumljeni sodelovanja pri ugrabitvi in mučenju Škrbićeve lahko pobegnil v Bosno in Hercegovino, kamor je za kratek čas odšel tudi po njeni smrti leta 2014.

Iskali podatke o 20 milijonih evrov

Vpletenost v ugrabitev in mučenje so že na predobravnavnem naroku priznali Željko Petrović, Blagoje Sazdov in Senad Livadić ter na podlagi sporazuma o priznanju krivde dobili 15, 14 oziroma dve leti in dva meseca zapora. Trivković pa je krivdo ves čas zanikal. Obtožen je bil, da je najprej žrtev opazoval, nato pa vozil avtomobil zadnji del poti v gozdu, kjer sta jo pajdaša konec junija 2014 nato mučila vso noč. Proti jutru so jo odpeljali v Podpeč in vrgli iz avta, zaradi hudih poškodb pa je kar tam na cesti umrla. Sodišče ga je očitkov oprostilo, ker da kljub sumljivim okoliščinam ni mogoče skleniti nedvoumnega zaključka, da je storilec res on.

32-letna Škrbićeva je bila dolgoletna partnerica Dejana Vidmarja, ki prestaja dolgoletno zaporno kazen zaradi ropa SKB banke v noči z 31. oktobra na 1. november 2005. Združba je od nje hotela izvedeti, kje je okoli 20 milijonov evrov iz ropa banke, ki jih niso nikoli našli.