Potem ko so višji sodniki razveljavili sodbo, po kateri je bil Ljubljančan Milan Trivković oproščen vpletenosti v ugrabitev, mučenje in smrt 32-letne Zorice Škrbić, Trivković za slovensko pravosodje ni bil več dosegljiv, saj je poniknil v tujino. A le do danes, ko so ga policisti ob enih zjutraj prijeli na parkirišču ene izmed gostiln v naselju Obrežje. Na generalni policijski upravi so pojasnili, da je imel pri sebi osebno izkaznico, tako da ni bilo treba posebej dolgo ugotavljati, da gre za obraz s tiralice.

Po naših neuradnih informacijah naj bil Trivković v družbi Oliverja Mačkića, prav tako starega znanca policije, ki naj bi Trivkovića v kazenskem postopku s svojim pričanjem razbremenjeval. Trivković se namreč že ves čas zagovarja kot nedolžen in vztraja, da z ugrabitvijo Škrbićeve nima ničesar in da je v kritičnem času na pikniku s prijatelji igral namizni tenis.

Po besedah naših virov naj bi se Trivković iz tujine najverjetneje skrivoma vrnil po denar, saj naj bi mu ga začelo zmanjkovati. Trivković naj bi bil po razveljavitvi oprostilne sodbe namreč v Bosni in Hercegovini, predvsem v Bijeljini v Republiki Srbski.

Očitno pa je imel zvezo tudi z Mačkićem. Ta ima prav tako kriminalno preteklost in tudi izkušnje z begom. Ko je bil pred leti skupaj s petimi pajdaši obtožen zaradi velike tatvine, roparske tatvine in drugih kaznivih dejanj, mu obtožnice niso mogli vročiti, saj je pobegnil. Zato so mu pozneje sodili ločeno. A ker mu je sodil isti sodnik, ki je pred tem že obsodil pet pajdašev in se pri izreku sodbe opredelil tudi do Mačkićeve vloge v hudodelski združbi, so Mačkićevi odvetniki pred meseci dosegli razveljavitev sodbe na ustavnem sodišču in ponovno sojenje.

Deveturno mučenje in smrt

Aretacijo Trivkovića so potrdili tudi na vrhovnem državnem tožilstvu: »Policisti so obdolženega iskali doma, vendar ga niso našli. Ugotovili so, da je pobegnil oziroma ni bil dosegljiv vse od trenutka, ko je bila znana odločitev višjega sodišča, pa do današnjega dne, ko so ga policisti ponoči aretirali in prepeljali v pripor.«

Trivković bo moral v priporu počakati ponovno sojenje. Specializirana državna tožilka Mateja Gončin mu očita, da je sodeloval v hudodelski združbi, ki je 26. junija 2014 v Trnovem v Ljubljani ugrabila Škrbićevo. Na obrobju Ljubljane so jo nato privezali na drevo in devet ur mučili, proti jutru pa so jo v Podpeči vrgli iz avta. Partnerica roparja sefov SKB Dejana Vidmarja je zaradi hudih poškodb kmalu potem umrla ob cesti. Druščina je hotela od Škrbićeve izvedeti, kje je okoli 20 milijonov evrov premoženja, ki jih po ropu sefov SKB niso nikoli našli. Željko Petrović, Blagoje Sazdov in Senad Livadić so krivdo priznali, Trivković pa ne.

Toda tožilka je prepričana, da je Trivković žrtev opazoval in pajdašem poročal o njenih navadah, prav tako pa naj bi ugrabljeno žrtev vozil zadnji del poti po gozdu, kjer so jo potem mučili. Mama pokojne ga je tudi prepoznala kot moškega, ki naj bi posedal v avtu pred Zoričinim stanovanjem.