Helena Blagne postaja prva dama instagrama

Medtem ko so Čuki v novi skladbi socialna služba za pobegle piščance, pa je novo, resnejše zastavljeno skladbo in videospot v svet ter na splet poslala tudi njihova glasbena kolegica Helena Blagne. Kot v intervjujih beremo že zadnjih nekaj tednov, je balada Ti boš zame vedno prvi posvečena pevkinemu sinu, tačas pa je javnosti odprla tudi svoj instagram profil, kjer lahko odslej redno občudujemo kakovostne fotografije z njeno podobo. Na primer to, ki je očitno nastala v francoskem Marseillu, kjer se je, kot se za glasbeno divo spodobi, znašla na dogodku, ki je zahteval stilsko dovršeno večerno toaleto. Pod fotografijo je s pripisom vsem damam še sporočila, naj se svetijo kot diamant.

Pahor ne gleda ne levo ne desno

Aktualni predsednik Borut Pahor je tik pred ciljno črto, nas je na instagramu opomnil s fotografijo z maratona, ki se ga je udeležil v prav tako predvolilnem letu 2012. Pod posnetkom so zapisali, da se med tekom proti cilju ne ozira ne levo ne desno, kar je najbrž šaljiva pripomba na reklamni plakat v ozadju, s katerega pozdravlja samo v spodnje perilo oblečena manekenka Lucija Gubenšek. Če se podrobneje spustimo v simboliko, je pripomba o osredotočanju na cilj v resnici malo nerodna, saj od predsednika ljudje po navadi pričakujejo, da se ozira tudi okoli sebe in reagira na stvari, ki se dogajajo naokoli. Morda ne med tekom, v službi pa verjetno že.

Aleš Primc svari s kandidaturo

Prvak gibanja Glas za otroke in družine nas na strankinem profilu že straši, da so prihodnje leto parlamentarne volitve. Primc je prejšnji teden pohajal po Vatikanu in se tam družil z nesojenimi evropskimi komisarji, ki so brez službe ostali zaradi oklepanja mnenja, da otrok obvezno potrebuje očeta in mamo, zdaj pa je nazaj in nam na instagramu svoje stranke z manj kot šestdesetimi sledilci sporoča, da se veseli državnozborskih volitev, na katerih se bodo potrudili za zmago, za »vse poštene ljudi v Sloveniji«. Naznanilo je med drugim objavil pod oznakama »mirno in dobro« ter »prave vrednote«.

Čuki ponovno v skupinski maski

Lp iz čukove farme

A post shared by jernej (@jernejtozon) on

Glede na to, da je Jernej Tozon tole fotografijo objavil na dan tudi pri nas vse bolj priljubljenega maškaradnega praznika noč čarovnic, sprva nismo bili prepričani, ali je skupinska maska zasedbe Čuki stvar prostočasnega druženja ali pa gre za bolj službeno dolžnost in so se, kot že mnogokrat doslej, v kostume preoblekli za potrebe videospota. Res je, fantje iz ansambla, ki so se skozi leta preoblekli že v nerodne staromodne kopalke, kavbojce, voznike formula ena in ujemajoče se živobarvne suknjiče s kravatami, imajo nov videospot. Skladba Kokoko je pesem za otroke, govori pa o piščancu, ki pobegne s kmetije in očetu petelinu, ki gre za njim. Člani ansambla so v videospotu oblečeni v ameriške kmetovalce, kot jih vidite na fotografiji, v kostum piščanca na begu pa je napravljen majhen otrok. Uganili ste, pojavi se tudi odrasla maskota petelina, ki je mladiču za petami.

Denise Dame razume, kaj si mislite o njej

Danes zmolimo eno za nase rajne. 🙏 #ootd #jesuschrist #latex #blonde

A post shared by The Dame (@denisedame) on

Slovenska manekenka in vlogerka, ki je zaradi nenavadnega videa o tem, kako si izdelke znamke Gucci kupuje sama, čez noč postala zasmehovana spletna zvezda, očitno dobro razume zakonitosti spleta in je v resnici tista, ki se šali na naš račun. Od nedavna si lahko pri njej namreč naročite majico z napisom Kupi mi Guči, prvega novembra pa je objavila fotografijo, na kateri je oblečena v majico s podobo Marije in Jezusa, in spodaj zapisala »danes zmolimo eno za naše rajne«, objavi pa dodala ključne besede »latex«, blondinka, Jezus Kristus in »ootd«, po angleško okrajšava za »oprava dneva«.

Aranžirani pridelki med mašo v Brezju

Hvala Bogu in Mariji za vse dobrote, ki jih prejemamo. @marijino_svetisce_brezje #marijapomagaj #zahvala #prayer #zahvalnanja

A post shared by Marija Pomagaj Brezje (@marijino_svetisce_brezje) on

Verska tematika prejšnji teden ni odmevala samo na dan spomina na mrtve, saj se je nekaj dni za tem zgodila še zahvalna nedelja, ko smo, kot pove že ime, hvaležni, obenem pa je to tudi nedelja, ko so oltarji katoliških cerkev med mašo okrašeni z lepo aranžiranimi jesenskimi pridelki, ki so tudi osnova za praznik hvaležnosti. Dogajanje so zaznamovali tudi na uradnem instagramu Marijinega svetišča Brezje, kjer smo videli, da so ob priložnosti razstavili veliko krompirja, zelja, korenja, kolerabe in nekaj buč. Podrobneje smo si konkretno instalacijo z Brezja lahko ogledali na instagram profilu Kristjanov stranke SDS, kjer se je izkazalo, da so se med pridelki znašli tudi steklenica vina, steklenica svežega mleka, plastenka jedilnega olja in celo vrečka testenin.