Jesenski pridelki razveseljujejo poslanko Evo Irgl, ki je minuli konec tedna tako žonglirala z dvema hokaido bučama srednje velikosti. Pričakovali bi, da bo posnetek pospremila s kakšno prispodobo o tem, kako mora tudi v življenju in predvsem v službi »žonglirati« z različnimi stališči pri sklepanju kompromisov, a omenjala je le to, kar vidimo. S komentarjem se je sicer oglasil nekdanji državni sekretar na ministrstvu za šolstvo in »zamrznjeni« član stranke SD Aljuš Pertinač, ki se po novem očitno bolje razume s kolegi iz SDS. »Tetka jesen je ratala seksi,« je zapisal Pertinač, Irglova pa mu na komentar ni odgovorila.

Žongliranje s hokaido bučkama. 😉

A post shared by Eva Irgl Privat (@eva.irgl) on

  Zadnje tedne se je redko kdo zmogel upreti skušnjavi gobarjenja, še manj pa objavljanja najdb na družabnih omrežjih. Gozdovi so letošnjo jesen menda posebej radodarni in gozdnih specialitet je dovolj za vse rižote in profile na instagramu. V družbi ponosnih in uspešnih prostočasnih gobarjev se je med drugim znašel tudi nekdanji šolski minister Milan Zver, kot ga je na svojem instagram profilu zabeležila soproga Andreja Valič Zver in ob tem zapisala, da so gobe v rokah soproga komaj začetek. Evropskega poslanca, ki je nedavno postal tudi član odbora za boj proti terorizmu, to jesen očitno čaka vsaj dovolj sprehodov v naravo.

Za začetek/It's only beginning... 🍄👍

A post shared by Andreja Valič (@andrejavalic) on

  »Niso gobe," je pod fotografijo kostanja na žaru zapisal s trenutnim trendom gobarjenja očitno seznanjeni evropski poslanec Igor Šoltes in komentar med drugim opremil še s ključnimi besedami "kostanj", "otvoritev sezone" in seveda "niso gobe". Prejšnji teden se je promotor zdravega prehranjevanja sicer mudil v Sloveniji, kjer je predaval učencem svoje nekdanje osnovne šole v Ljubljani in se družil na Festivalu za tretje življenjsko obdobje. Delovni teden je prinesel že nove obveznosti v Strassbourgu, kjer je sprejel Slovence iz Krasa in z njimi, kot je zapisal, debatiral o nasilju, Kataloniji, utaji davkov in teranu. S takšno pozitivno energijo ni bilo težko začeti tedna, kljub dežju, je še povedal.

Niso gobe🍄🌰 #kostanj #chestnut #otvoritevsezone #newseason #nisogobe

A post shared by Igor Šoltes (@igor.soltes) on

  Medtem, ko je večina že preklopila na nov letni čas, poletnega vzdušja še ne izpusti iz rok radijski voditelj iz Vala 202 Andrej Karoli, ki se je konec tedna namesto po blatnih gozdovih raje zadrževal ob bazenu svojega vikenda v Medulinu. Da bi malce prebudil skomine sledilcev, ki vikende večinoma že preživljajo oblečeni v jopicah iz flisa, je fotografijo estetsko dovršenega skoka na glavo opremil še s ključno besedo "oktober", pod katero na instagramu večinoma najdemo fotografije odpadlega listja, kostanja, buč in uganili ste - gob.

Viva #october #weekend

A post shared by Andrej Karoli (@andrejkaroli) on

  Bolj malo prostega časa za ljubkosti jesenske pokrajine ima zadnje tedne predsedniški kandidat Marjan Šarec, ki s kampanjo "Iz kraja v kraj" obiskuje slovenske kraje, kot smo že pisali. Na zadnji turi se je ustavljal po Gorenjskem, kjer je med ostalim nastal pričujoči posnetek, ki dokazuje, da v sebi še vedno skriva šaljivo plat. Le kako bi si namreč drugače razložili potezo, da se je oblekel v moderno in frajersko usnjeno črno jakno, kolegi iz ekipe pa so morali medtem nositi precej manj elegantne softšel jopice. Poteza sicer spominja na znan stereotip o ameriških nevestah - saj veste, tisto, ko svojim družicam podtaknejo identične in generične večerne obleke, da bi na svoj veliki dan brez dvoma izgledale najlepše od vseh.

Iz kraja v kraj. 🚌🇸🇮 Jesenice, Planica, Radovljica, Kranj, Škofja Loka, Visoko pri Poljanah. #izkrajavkraj

A post shared by Marjan Šarec (@sarec.marjan) on

  Medtem, ko je njegov protikandidat na turneji po Sloveniji z avtobusom, aktualni predsednik po državi hodi peš. S kampanjo "Po dolgem in počez" naj bi Borut Pahor v spremstvu nekaj sodelavcev in sina Luke prehodil 40 kilometrov na dan, romanje pa sklenili v Piranu. Med zadnjimi dokumentiranimi pohodniškimi fotografijami je ta, kjer se je posončil ob drevesu neznanega blokovskega naselja in se menda naužil vitamina D. Zadeva traja že od avgusta, saj mora vmes občasno skočiti na televizijsko soočenje oziroma se udeležiti kakšne predsedniške obveznosti, ki od njega zahteva, da je oblečen v kravato in suknjič. Nazadnje se je na primer fotografiral z dekleti, ki so želele, da skupaj s predsednikom ponazarjajo srčke z rokami.