Odhod prvega para so zabeležili tudi fotografi, pri tem pa je v oči številnih padla predvsem obutev Melanie Trump – salonarji z zelo visoko peto. »Žalostno je, da se v Teksasu dogaja naravna katastrofa, ljudje pa se ukvarjajo z njeno obutvijo,« je za Fortune dejala predstavnica prve dame.

Ne samo uporabniki družbenih omrežij, tudi številni mediji so kritizirali njeno odločitev, da za obisk poplavljenih območij obuje vrtoglavo visoke pete. »Prva dama Melania Trump buri duhove s svojo modo za poplave,« je zapisala francoska tiskovna agencija AFP in dodala, da nekdanja manekenka, znana po svoji vedno elegantni opravi, tudi danes ni naredila izjeme, ko je zapustila Belo hišo – v oči so padli predvsem salonarji z vrtoglavo visoko peto, na sebi pa je imela ozke hlače, vojaško zeleno bomber jakno z nabranimi rokavi in sončna očala.

»Barbie iz poplavne straže«

»Melania je videti kot Barbie iz poplavne straže,« je na Twitterju komentirala pisateljica Maria Del Russo. »Pomoč prihaja, Teksas! Brez skrbi, Melania ima svoje specialne viharne salonarje,« je dodal televizijski producent Brad Wollack. Komičarka Jessica Kirson pa jo je zbodla, da »bi s temi petami lahko pobirala ruševine«.

Melania se je sicer ob pristanku v Teksasu preobula v bele športne copate, je še poročala AFP.