V torek se je tudi uradno začelo ljubljansko poletje, saj je bilo na Kongresnem trgu slavnostno odprtje 65. izdaje Festivala Ljubljana. Na odprtju, prizorišče je bilo obdano z ograjo, so obiskovalci in obiskovalke lahko poslušali Carmino Burano v izvedbi španske gledališke skupine La Fura dels Baus, seveda pa dogodek tudi tokrat ni minil brez festivalskih stalnic. Z barvami in platnom se je spet spopadel festivalski slikar Zmago Modic, ki se mu je pri barvah za nekaj časa pridružil tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

Na odprtju je bilo še mnogo znanih, med njimi odvetnik Peter Čeferin s partnerico Rijo Čič, nekdanja poslanca Milan Cvikl in Mitja Meršol, aktualni poslanec Matjaž Nemec z ženo plesalko Iryno Osypenko in tokrat modno presenetljivo usklajena nekdanji predsednik Danilo Türk v ciklamni polo majici z ženo Barbaro Miklič Türk v ujemajočih se odtenkih. Na prireditvi sta bila tudi nekdanja notranja ministrica Katarina Kresal s partnerjem Mirom Senico, z njima pa je kramljal kantavtor Tomaž Domicelj, ki bo na festivalu tudi nastopil.

Medtem ko se je ljubljanska smetana gnetla na Kongresnem trgu in pozneje v Križankah, si je v Kinu Bežigrad urbana mladina premierno ogledala film o pokojnem raperju 2Pacu Shakurju. Na premieri so bili med drugim raperji Challe Salle, Nipke, Damjan Jovič, Rok Terkaj ter modna oblikovalka Nina Šušnjara in Denis iz skupine Game Over.

Mojco Stropnik in Urško Bačovnik Janša oblači ista oblikovalka

Ko se je nedavno v Bruslju v damskem programu z Melanio Trump srečala Mojca Stropnik, nova partnerica predsednika vlade Mira Cerarja, so številne udeleženke menda pohvalile tudi njeno obleko. Za to je po poročanju revije Avenija poskrbela Maja Štamol Droljc, modna oblikovalka, ki je obleko oblikovala ob pomoči šefinje državnega protokola Ksenije Benedetti. »Izbrala sem barvo, ki lepo pristaja tenu kože gospe Stropnik, hkrati pa je dovolj zadržana in elegantna, da ni pretirano klicala po pozornosti.«

V isti reviji smo lahko še izvedeli, da Štamol Droljčeva ne skrbi samo za oprave aktualne partnerice predsednika vlade, temveč to počne tudi za partnerico nekdanjega predsednika vlade Janeza Janše. Urški Bačovnik Janša, s katero sta se spoznali na sejmu poročnih oblek v Celju, je namreč izdelala kar nekaj protokolarnih oblačil pa tudi kombinacij za vsak dan. »Nazadnje smo ji izdelali poslovni kostim v mentolovo zeleni barvi, ki ga je nosila na kongresu stranke,« je povedala oblikovalka.

Ljubljanska poroka Cerarjevega prijatelja in svetovalca

Poleg sezone poletnih dopustov na hrvaški obali in otokih, čemur Dimitrij Rupel pravi tudi žrtvovanje državnih interesov, pa je sezona porok. Prejšnji konec tedna sta se tako poročili standup komičarka Martina Ipša in njena izbranka Janja Zdolšek, ki sta si večno zvestobo obljubili na Francoskem vrtu mariborskega hotela Habakuk. V ljubljanskem Tivoliju se je po poročanju revije Zvezde poročil znan ljubljanski frizer in soustanovitelj Stranke modernega centra Mitja Sojer, in sicer z dolgoletno partnerico Karin, konec maja pa se je s svojo partnerico Tanjo Novak menda poročil igralec Peter Musevski.

Maja Sodja in Tanja Žagar v pričakovanju, Andrej Šifrer s 40 let mlajšo

Ginekološki oddelek rumenega tiska, ki je zdaj že prepričan, da je pevka Tanja Žagar na polovici svoje nosečnosti, je ta teden med pričakujoče uvrstil novinarko Majo Sodja, ki je za revijo Nova potrdila, da s fotografom Damjanom Žibertom pričakujeta prvorojenko ali prvorojenca.

Na novo pa je menda zaljubljen glasbenik Andrej Šifrer, ki je pri svojih 65 letih spoznal 40 let mlajšo. Nina Kočar, ki bo septembra dopolnila 25 let, se je nekoč ukvarjala z manekenstvom, po izobrazbi pa je psihologinja. »Kadar je ljubezen iskrena, starostna razlika ne pride do izraza,« so zapisali v Suzy.

Podobno smo lahko slišali pred leti, ko sta par postala Milan Cvikl in Jerca Legan Cvikl. Ta je pred kratkim praznovala svojih 40 let, in čeprav je rojena februarja, si je »sposodila luksemburški običaj, po katerem si za velika praznovanja izberejo najlepši predpoletni mesec junij«. Jerca Legan Cvikl je praznovala na vrtu vile Jere, ki jo imata s Cviklom na grajskem griču, na rajanje pa je povabila sto ljudi, »prav vsak pa pomeni košček mozaika njenih štirih desetletij«.

Damjan Murko našel rimo za penis

Kandidat za predsednika države in štajerski slavček Damjan Murko napovedani kandidaturi navkljub ne počiva. Da je glasbeni navdih zelo prisoten, je po poročanju revije Lady vidno iz nove skladbe z naslovom Šok. V njej Murko baje prepeva: »Potem pa šok, o moj bog, ko sleče se, saj to ni res, saj pod krilom ona skriva penis, večjega kot moj prijatelj Denis.« V reviji so pomislili, da je slavček tudi tokrat svojo pesem posvetil ženi Maji, a je Murko to zanikal. »Moja soproga je prava baba, s telesom in dušo,« je pa zato pesem namenjena »medijskemu prijatelju« Denisu Avdiću, ki takšne rime na svoje ime zagotovo še ni slišal.