Ta konec tedna je v središču Ljubljane potekala Parada ponosa, ki jo pri nas prirejajo že 17. leto. Na položaj oseb, ki so diskriminirane zaradi svoje spolne usmerjenosti ali identitete, vsako leto z udeležbo opozorijo tudi politiki in političarke. Letos smo med protestniki opazili le predsednika državnega zbora in člana stranke SMC Milana Brgleza, ki je ob paradi dejal, da obžaluje, da koaliciji še ni uspelo zakonsko urediti položaja istospolno usmerjenih, kot bi si želeli.

Stokrat zapeti iste skladbe Abbe

Da vročica muzikalov pri nas dosega vrhunec, dokazuje podatek, da so na Festivalu Ljubljana v nedeljo dočakali že 100. ponovitev muzikala Mamma Mia!, ki je nastal po istoimenskem londonskem muzikalu s skladbami švedske zasedbe Abba. Prejšnji teden so se na novinarski konferenci zbrali zvezdnice in zvezdniki muzikala, dive v glavnih vlogah, torej Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko in Damjana Golavšek, pa so slavnostno razrezale torto.

Helena Blagne v črnini na sodišče

Medtem ko so nekatere pevske dive rezale torto, je Helena Blagne morala na sodišče. V četrtek se je namreč v Ljubljani nadaljeval postopek, v katerem jo njen nekdanji mož Mitja Zaman toži za 150.000 evrov, ki naj bi mu jih pevka dolgovala zaradi podarjenih daril, krznenih plaščev in drugih prednosti, ki naj bi jih imelo življenje z njim. Helena Blagne seveda vse to zanika, saj naj bi družina dolgo živela predvsem na račun njenih visokih honorarjev, medtem ko so posli Mitje Zamana propadali. Mimogrede, v reviji Zvezde so zapisali, da naj bi se Mitja Zaman sprva predstavljal kot diplomat, »pozneje pa se je nerodno razvedelo, da je trgovec«. Kot je povedala pevka, so se že takrat v glavi javljali drobni glasovi, da nekaj ni v redu. »A ko je človek zaljubljen, je gluh in slep, in tudi tokrat nisem bila izjema.«

Streznitev je prišla že tri leta pred uradno ločitvijo, leta 2013, a je bilo pevko sram priznati, kako hudo ji je v zakonu. Danes teh težav nima več, njen sin je ob polnoletnosti vzel njen priimek in pred kratkim maturiral. Čeprav izjav za medije o postopku raje ne daje, pa je zato na facebooku pred četrtkovo obravnavo objavila najbolj bistven del svoje obrambe: ubijalsko obleko. »Danes odhajam s sinom na sodišče, ker naju po mnogih letih ločenega življenja toži nekdanji zakonec in oče,« je zapisala. »Mimogrede, se vam dopade moja oprava za pričanje na sodišču?« Se, pa tudi rdeč robček, ki ga je k obleki dodal njen odvetnik David Sluga, ni bil kar tako.

Filip Flisar je nenehno lačen

Eni na sodišče, drugi v gozd. Smučarski krosist Filip Flisar te dni namesto na morju uživa globoko v gozdu, kjer se je ob spremljavi inštruktorja preživetja Braneta Červeka dva dni spoznaval z naravo. Čeprav Flisar morda z brki in brado deluje kot rojen za v gozd, je inštruktor za Lady povedal, da je bilo za mladega gurmana treba kar precej skrbeti. »Filip je nenehno lačen, saj je še mlad dečko, zato potrebuje hrano. Je velik gurman, zato sva morala kar pogosto iskati hrano.«

Medveda sicer nista srečala, čeprav sta našla njegove sledi. »Dolgo sva iskala medveda, saj sva našla sledi, potem pa sem ugotovil, da imam enega zraven sebe,« se je o Filipovem smrčanju pošalil inštruktor.

Zaljubljeni Prevc in samski Valič

V rubriki Kdo je s kom smo ta teden lahko izvedeli, da je srce najmlajšega Prevca, Domna, »omrežila gimnazijka Maša« iz Radovljice, ki se je z Domnom fotografirala na sprejemu športnikov Smučarske zveze Slovenije na Brdu, a kot ugotavljajo v reviji Suzy, naj bi Domnove ljubosumne oboževalke sprožile govorice, da sta le prijatelja in da je Domen še vedno samski. Govoric na Gimnaziji Franceta Prešerna v Kranju, kamor oba hodita, nismo preverjali.

Po poročanju iste revije pa naj bi bil zagotovo spet samski Domen Valič, ki se je razšel s plesalko Niko Horvat. Da je ljubezni konec, so pri reviji posumili že v začetku junija, ko je na predstavo Cirque du Soleil prišel z bratom Vidom, a kot večni optimisti hkrati upajo, da se bo par morda ponovno združil, saj oba nastopata v isti plesni predstavi Dance Amore – Zapleši ljubezen, zato stikov še ne moreta prekiniti.

Svate skrbi gneča na poroki Francija Zavrla

Konec julija bosta po poročanju rumenih medijev na hrvaškem otoku Vis usodni da izrekla lobist Franci Zavrl in novinarka Dela Anuška Delić. Par, ki ima sina Ruja, si je očitno zaželel morsko poroko, ki pa naj bi povabljenim povzročala nemalo težav. »Nekateri so že zdavnaj prej v tem terminu načrtovali, rezervirali in vplačali počitnice, spet druge skrbi, da bo pot zadnji konec tedna v juliju na Vis in nazaj zaradi gneče turistov, ki jo na Hrvaškem pričakujejo v tem času, prava kalvarija.« A kot so ugotovili v reviji Zvezde, se vabila na poroko tako »vplivnega in močnega para« ne zavrne.

Ženo prvič videl na telefonskem ozadju

Že poročeni in vsi po vrsti očetje pa so člani narodno-zabavne skupine Gadi, ki so za revijo Nova priznali, da se njihovi pogovori zadnje čase vrtijo predvsem okoli malčkov. Njihov član Anže Zavrl je povedal, da je svojo bodočo ženo Tino prvič videl na telefonu. »Ženo Tino sem prvič videl na telefonskem ozadju njenega brata Dejana Vunjaka. Z malo njegove pomoči sem prišel do telefonske številke, potem prvega zmenka in tako naprej.« Tina Vunjak in Anže Zavrl imata dva otroka, hčerko Dioro in sina Brendija, ki je ime dobil po svojem pokojnem dedku.

Demeter Bitenc še vedno na slovenskih cestah

Igralec in kralj družabnih prireditev, skoraj 95-letni Demeter Bitenc, je po poročanju revije Zvezde podaljšal svoje vozniško dovoljenje. Kot je povedal, je opravil zdravniški pregled in vse formalnosti, na podlagi katerih je dokazal, da je še sposoben za vožnjo. Bitenc, ki se naokoli prevaža z rdečim cliom, je vozniško dovoljenje dobil šele pri 35 letih, in sicer leta 1957, kar pa še vseeno pomeni, da je voznik že šestdeset let.

Chorchypova mama je Pehta

Denis Porčič - Chorchyp, ki je nekoč navduševal misice in raperske navdušenke, ko je rapal v skupini Kocka, je z udeležbo v resničnostnem šovu Zvezde plešejo navdušil tudi širšo slovensko javnost in rumene medije. Poleg podrobnosti iz mladosti so ti odkrili tudi, da njegova mama Vlasta v Kekčevi deželi v Kranjski Gori že pet let igra lik Pehte. Tako kot Denis naj bi bila tudi njegova mama sprva skeptična do njegove udeležbe v oddaji, saj še nikoli prej ni plesal, a je bila na koncu prav ona tista, ki naj bi predlagala, da se spoprime z izzivom. In če ti to predlaga Pehta, seveda ubogaš.