V petek smo dobili novega-starega predstavnika Slovenije na Evroviziji v Ukrajini – to je že drugič postal Omar Naber, ki je za revijo Nova povedal, da slovenskega občinstva ne bo razočaral. »Tole se bo slišalo več kot pretenciozno, ampak jaz grem v Kijev zmagat, boli me k....!« Medtem ko gre Omar v Ukrajino predvsem po zaslugi strokovne komisije, pa so bile simpatije ljudstva usmerjene h koroškemu duetu BQL.

Koroška dečka, kot so ju nekoliko neposrečeno poimenovali v reviji Lady, sta po porazu v tolažbo dobila peticijo, v kateri podpisniki in podpisnice zahtevajo, da se upošteva glas ljudstva »in neha promovirati strokovna žirija, ki v Sloveniji nima zveze s strokovnostjo«. Po njihovih besedah se nam »vsa Evropa dobesedno smeje«. Že mogoče, a zelo verjetno ne (samo) zaradi Eme.

Širitev estradniške dinastije Božičeva-Kontrec-Osenarjeva

Z otrokom Nine Osenar, čigar spol je slavnostno naznanila na podelitvi žarometov, kjer je zagotovila, da bo odrasel v pravega moškega, je nastala tudi uradna združitev dveh estradniških dinastij. Sin Nine Osenar, čigar oče je Dejan Kontrec, bo postal polbratec Taija in Liu, dveh otrok, ki ju ima generalni sekretar hokejske zveze Dejan Kontrec s pevko Piko Božič. Nina Osenar je za revijo Suzy povedala, kaj je pripomoglo k odločitvi za otroka: »Dejanove lastnosti, ki me vedno znova približajo moji nežnosti, srcu, moji osnovi. Njegova nežnost in srčna mehkoba, dobrota, toplina, stabilnost. V njem vedno znova uzrem vso pomirjeno večnost.«

Po podiranju rekordov v kinu so na podelitvi žarometov svoje prvo strokovno priznanje dobili ustvarjalci filma Pr’ Hostar, ki so nagrado za filmsko zgodbo leta dobili iz rok svoje sokrajanke, Jeseničanke Helene Blagne. Navdušeno jim je za nagrado čestitala tudi Manca Špik, ki prav tako prihaja iz okolice penziona, kjer so snemali film. Izvedeli smo tudi, da naj bi bil sin Helene Blagne velik oboževalec ekipe filma, še posebno njihovega raperskega projekta Drhall.

Pahor v imenu države prevzel težo nagrade

Najprestižnejši žaromet je v nedeljo podelil kar predsednik države Borut Pahor, in sicer nagrado za legendarno medijsko osebnost Demetru Bitencu. Ker je bil kipec težak, mu je igralec in redni udeleženec družabnih dogodkov dejal, naj kar država prevzame težo kipca, Pahor pa je brez ugovora žaromet pridržal do konca zahvalnega govora.

Kot so zapisali v Suzy, pa se je Pahorjevo sočutje pred časom pokazalo tudi na osnovni šoli Kungota, ko je eden od nastopajočih otrok pred občinstvom zmrznil. Pahor ga je sodeč po fotografijah stisnil k sebi in potolažil, da ima tudi sam včasih tremo. Otrokom je svetoval, naj se vedno odločijo, kot jim veleva srce, saj bodo tako šli lažje skozi težke trenutke.

Jana Plestenjaka moti, da postajamo uniseks

Prejemnik žarometa za glas leta, Jan Plestenjak, ki je po poročanju revije Lea trenutno samski, naj bi razlog za svoj stan pripisoval dejstvu, da postajamo vedno bolj uniseks, sam pa je glede tega bolj starokopiten. »Mislim, da ima vsak spol svoje značilnosti in da se prav zaradi te drugačnosti lepo dopolnjujeta.« Morda se je prav zato odločil za spremembo videza, saj je začel nositi bradico in očala, a nad spremembo naj ne bi bile navdušene njegove oboževalke. Jan naj bi se zato na koncertu v Celju prikazal v svoji stari podobi, s čimer je po poročanju revije Suzy dokazal, da je publiki zvest tako kot ona njemu: »Oboževalkam se je namreč znova prikupil s sveže obrito brado in odpeto srajco, ob kateri so marsikatero žensko v občinstvu spreletavale pregrešne misli.«

V alfa stanju rodila Arta

Medtem ko so se nekoč slovenski politiki in političarke v alfa stanju učili tujih jezikov, danes estradnice takšno stanje uporabljajo pri porodu. Voditeljica in piarovka Kaly Kolonič je po poročanju Nove namreč svojega sina Arta rodila na tak način. Z ekipo so pripravili njej prilagojeno »sugestivno meditacijo, s pomočjo katere sem zadnje mesece dihala s harmonizatorjem dihanja in se v alfa stanju več mesecev pripravljala na porod«, je povedala za revijo, kjer so dodali še seznam tistih, ki so novopečeni mamici poslali pozdrave in čestitke. To so Rade Šerbedžija, Čuki, ki naj bi že napovedali obisk, ter Davor Radolfi, ki naj bi napovedal, da bo Artu in družini pripravil veliko dalmatinsko fešto. Čestitkam se je pridružil tudi Jasmin Stavros.

Erjavcu še lastni pes ne verjame

V reviji Lea so se razpisali o »pasji plati ministra«, natančneje o vseh kužkih Karla Erjavca. Kot smo že lahko prebrali, Erjavec zdaj skrbi za airedalskega terierja Luna, ki pa naj bi bil precej skeptičen pes. Čeprav ministra uboga, naj bi to storil šele na drugi ukaz: »Pri prvem me le pogleda, da se prepriča, ali mislim resno.«