Ta teden je Slovenijo obiskal ameriški igralec in poslovni partner podjetja, ki proizvaja Slovenia Vodko, Bill Murray. Igralec, ki je znan po tem, da ga je zelo težko dobiti na telefon, da pa v prostem času rad obiskuje zabave neznancev, se je tudi ob obisku Ljubljane izkazal za nepredvidljivega zabavljača. Po izjavi, da so v Sloveniji moški lepi, ženske pa genialne, si je pred hotelom Union po poročanju portala siol.net sposodil kolo etnologa Janeza Bogataja. Z njim se je najprej zapeljal en krog, potem pa naj bi »na prtljažnik posedel nič hudega slutečo mladenko in se z njo odpeljal neznano kam«. No, kmalu zatem naj bi se vrnil v hotelsko sobo, kjer si je privoščil počitek. Svoj obisk Slovenije je nadaljeval na Bledu.

Bled si je ta teden ogledal tudi Tre Cool, bobnar skupine Green Day, ki je v torek nastopila v Stožicah. Medtem ko so v starem delu Ljubljane v ponedeljek opazili pevca Billieja Joeja Armstronga, je bobnar Tre Cool, ki je fotografije z Bleda objavil na svojem instragramu, očitno občudoval Bled. Tam si je ogledal tako grad kot otok, na otoku pa se je tudi fotografiral na znamenitih stopnicah.

V petek pa je Slovenijo obiskala še ena svetovna zvezda, kuhar Massimo Bottura, eden od najboljših kuharjev na svetu. Bottura se je v Ljubljani udeležil tedna nezavržene hrane, v okviru katerega je svoj meni skuhal tudi domači kuhar Janez Bratovž. Pri njem sta bila na večerji med drugim tudi režiser Branko Đurić in igralka Tanja Ribič, ki je spomin z večerje s pripisom, naj se ne sramujemo, če iz restavracije po večerji odnesemo ostanke, objavila na instagramu. Mi smo ju ujeli med obiskom tržnice.

Dragan Bulič pomagal razvozlati, kdo je novi partner Katarine Čas

Potem ko je rumeni tisk spoznal novo partnerico Lada Bizovičarja, se je kar nekaj časa ugibalo, kdo je novi izbranec Katarine Čas. Da je igralka in voditeljica očitno v zvezi s producentom Tamirjem Gostišo, se je šušljalo že nekaj časa, po poročanju revije Nova pa je jim je pri pridobivanju informacij o novem ljubimcu s svojim pisanjem na facebooku pomagal kar Dragan Bulič. »Kot je povedal ekspert za sorodstvene odnose znanih, je novi izbranec igralke kar sedem let mlajši od nje, njegov oče pa je že stari znanec medijskega prostora, saj gre za prvi vokal nekdaj izredno priljubljene glasbene skupine Bele vrane Bora Gostišo, na katerega so bile v 70. letih nore številne Slovenke. Očitno je neustavljivo privlačnost nasledil tudi njegov sin.«

Salome dobila novo službo, od česa živi Murko, pa ni znano

Glavna zvezda priljubljene kuharske oddaje MasterChef je zagotovo Salome, ki je pred časom za rumene medije že povedala, da je, da bi preživela, leto dni delala v enem od ljubljanskih butičnih hotelov, kjer je bila deklica za vse. »Močno sem garala in bila sem že hudo utrujena od vsega,« je povedala za revijo Nova. Po udeležbi v kuharski oddaji ji je uspelo dobiti službo, zato od sredine maja dela kot kuharica v lokalu nekdanjega tekmovalca oddaje MasterChef Miha Hauptmana. Najprej naj bi se dobila, da sta si izmenjala izkušnje o tekmovanju v oddaji, nato sta govorila o tem, da bi za njegov bistro pripravila pethodni meni, potem pa mu je estradnica kar sama predlagala, naj jo zaposli.

Od česa živi štajerski slavček Damjan Murko, pa ni povsem znano, ugotavljajo na straneh iste revije. »Jim torej res izdatno pomaga država, res tako udobno živijo na račun davkoplačevalcev?« so se spraševali in ugotovili, da Murko nima niti društva niti statusa samostojnega podjetnika. Kot jim je odgovoril, denar za nastope dobiva prek avtorske pogodbe, po nekaterih podatkih pa naj bi dobival tudi 700 evrov za 20-minutni nastop. Murko naj bi bil rezerviran že za nekaj mesecev vnaprej.

Plestenjak bi mami podaril vnuka

Da večno samski Jan Plestenjak veliko razmišlja o lastnem naraščaju, smo že poročali, zdaj pa je za revijo Lady povedal, da se sicer ne obremenjuje s pričakovanji mame, slikarke Dore Plestenjak, da pa si ona želi vnuka, kar bi si na njenem mestu želel tudi sam. Težava je, kot je povedal že večkrat, v tem, da je nekoliko starinski. »Današnji čas je prinesel nesrečo obema spoloma. Ženske se morajo ali pa želijo obnašati po moško, moški pa so poženščeni in so v kopalnici dlje od žensk. Jebiga, je pač tak čas, ampak jaz temu ne želim podleči,« je povedal Jan.

Prikrivanje nosečnosti in nerodne stilistke

Ginekološki oddelki rumenega tiska se še vedno ukvarjajo z morebitno nosečnostjo Tanje Žagar, le da so zdaj že malce bolj prepričani, da je pevka res noseča, saj naj bi na nastopu v Lescah že bil viden povečan obseg trebuha. Ugibalo naj bi se tudi o nosečnosti novinarke in voditeljice Mojce Širok, a so v reviji Zvezde razjasnili, da je voditeljica le »žrtev nerodne stilistke«, ki jo oblači tako, da je videti, kot da ima zaobljen trebuh in večje prsi.

Ministrica boksa, bivši minister piše knjige

Včasih se službeni nazivi in prosti čas zaposlenih v slovenski vladi celo ujemajo. Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič, naj bi svoje zaposlene spodbudila, da se začnejo, vključno z njo, udeleževati tekaških maratonov, sama pa naj bi poleg teka prakticirala še boks. Kot je povedala za revijo Zvezde, boks ni povezan z nasiljem, temveč gre »zgolj za sprostitev in nabiranje telesne kondicije«. Nekdanji minister za kulturo Uroš Grilc pa naj bi vse, tudi svoje bližnje, presenetil s tem, da je na skrivaj napisal svojo prvo knjigo, otroško slikanico Mali plac, ki se dogaja na posebnem prostoru na Ljubljanskem barju. Knjigo je ilustriral Gorazd Vahen.

Okorna nihče ne mara, ga pa vsi ljubijo

Slovenski režiser Mitja Okorn te dni snema svoj prvi hollywoodski film, v katerem sta glavni vlogi odigrala mlada igralca Cara Delevingne in Jaden Smith. Smith, ki je sin slavnega igralca Willa Smitha, naj bi slovenskemu režiserju napisal sporočilo: »Mitja – nihče ga ne mara, a ga vsi ljubijo.« Precej komplimentov naj bi poročanju revije Suzy prejel do igralca Cube Goodinga jr., ki prav tako igra v filmu Life in a Year. Okorn naj bi izkušnjo sprejemal s ponižnostjo.