Jeremyju Clarksonu je vse hecno za crknit

Nesporni kralj vodenja avtomobilističnih oddaj Jeremy Clarkson je nedavno skoraj ozmerjal BBC, ko so na britanski nacionalni televiziji oznanili, da bodo objavili plače vseh zvezdnikov, ki zaslužijo več kot 150.000 funtov na leto. Namesto tega vodstvu televizije predlaga, naj raje poskrbi, da bodo zvezdniki plačani dovolj, da bodo zaupali televizijski hiši in ne bodo odhajali drugam.

Jeremy Clarkson je imel eno najvišjih plač v zgodovini BBC – za delo na televiziji je dobil milijon funtov na leto. Voditelj, ki ga je zamenjal, je dobil več kot polovico manj. Poleg tega je Clarkson dobival še milijone funtov dividend produkcijske hiše Bedder 6, ki ima pravice od prodaje oddaje Top Gear po svetu. A Clarkson je prepričan, da so vsi obsedeni z denarjem. Tudi s tem, koliko stane njegova nova avtomobilistična oddaja The Grand Tour na Amazonu. Če vas zanima: govori se o 160 milijonih funtov za tri sezone. Clarkson je tudi razložil, da so pravniki nenehno bdeli nad scenarijem nove oddaje, da ta ne bi bila preveč podobna Top Gearu in jih ne bi tožili za avtorske pravice. Menda so celo dejali, da James May, poleg Clarksona in Richarda Hammonda sovoditelj oddaje, ne sme biti neroden in pedanten, tako kot je bil v BBC-jevi oddaji. Prvo epizodo The Grand Tour bodo prikazali prihodnji petek.

Jezikavi voditelj pa si ni mogel pomagati, da ne bi komentiral ameriških volitev. Vse skupaj se mu zdi smešno. »Pomislite, tisti lasje, tisti najlonski lasje so zdaj v Beli hiši. Za crknit hecno.«

Marina Abramović: Nisem satanistka!

Nenavadno je, da se je morala umetnica Marina Abramović zagovarjati, da ni satanistka. A v politični boj za ameriškega predsednika se je vpletlo tudi njeno ime oziroma natančneje njena kuhinja.

V objavljenih elektronskih sporočilih vodje volilne kampanje Hillary Clinton je bilo namreč tudi sporočilo njegovega brata, v katerem ga Marina Abramović vabi na »duhovno kuhanje« v svojo kuhinjo. Ker je umetnica to počela že prej, so seveda dosegljivi tudi videoposnetki njenega duhovnega kuhanja, v katerem uporablja svinjsko kri, da bi se povezala z duhovnim svetom, namesto hrane pa kuha misli. Na posnetku celo predlaga recepte, kot je napitek iz svežega materinega mleka in sperme, ki se spije na potresno noč.

In kaj je hujšega kot to. Trumpovi privrženci so jo nemudoma obtožili, da je satanistka, celo vodja satanističnega kulta in da je v svoj kult potegnila tudi vodjo predsedniške kampanje, kar pomeni, da je satanistka tudi Clintonova. Pri tem seveda niso vedeli, da gre za svetovno slavno umetnico. Umetnica je nekaj dni kasneje za Artnews ogorčena dejala, da je vse skupaj vzeto iz konteksta ter da je šlo za navadno večerjo, ki jo priredi za največje donatorje njenega umetniškega centra. Da v kuhinji ni imela svinjske krvi – in četudi bi jo, bi jo lahko uporabila za krvavice – temveč da so hrano le poimenovali s smešnimi imeni. Poudarila je, da je njeno umetniško delo res duhovno, a nima nobene zveze s satanizmom, da pa se je prav zaradi takih trditev svet očitno spremenil v pekel.

Evrovizijska zmagovalka pobegnila v ZDA?

Čeprav ta hip večina zvezdnikov razmišlja, kako se izseliti iz ZDA, se je tja zatekla Marija Šerifović, srbska evrovizijska zmagovalka. Razlog za to je bilo razkritje njene zveze z notranjo oblikovalko Eleno Karić, ženo Jugoslava Karića, ki je član najslavnejšega srbskega tajkunskega klana Karić. Novico o zvezi so objavili srbski tabloidi. Potem se je njeno življenje spremenilo v pekel in menda je odšla v Los Angeles iskat mir in celit rane.

Družina Karić je javno demantirala novice o lezbičnem razmerju svoje svakinje. Najprej so sicer to naredili njeni starši, češ da je to neumnost, Elena in Marija sta le dobri prijateljici. Nato pa se je oglasil še njen mož in na instagramu objavil fotografijo, ki naj bi dokazovala ljubezen med zakoncema. Poročena sta enajst let, vsak od njiju si je letos tetoviral ime drug drugega, imata štiri otroke, od tega so trije iz njenih prejšnjih zakonov. Med njenimi nekdanjimi soprogi je tudi nogometni zvezdnik Predrag Mijatović.

Marija Šerifović je že pred leti priznala, da je lezbijka, a je do zdaj svoja razmerja skrbno skrivala pred javnostjo. Je pa letos aprila objavila fotografijo sebe in temnolasega dekleta s pripisom »ko te držim za roko, lahko z drugo roko vladam svetu«. Javnost nikoli ni izvedela, kdo je dekle, dokler niso pronicljivi srbski tabloidi izbrskali, da je to žena bogatega dediča, videvali pa naj bi se že vsaj leto dni. Pevka je na vse te trditve odgovorila s tvitom, ali jo lahko vsi vrnejo v normalno življenje ali morajo počakati še na kakšen spletni komentar.

Bubka prišel kot vzornik, odšel kot prijatelj

Lokal Bubka bar iz Dečnega sela, ki nosi ime po slovitem ukrajinskem atletu Sergeju Bubki, je dobil zelo visok obisk.

Dobitnik številnih odličjih, tudi zlate olimpijske kolajne, se je te dni mudil v Posavju, kjer je obiskal gostinski lokal v Dečnem selu Bubka bar. Čeprav že nekaj let ne tekmuje več, je bil Bubka od leta 1993 do 2014 svetovni rekorder v skoku z palico, svetovni rekord pa je popravil kar petintridesetkrat.

Vidno ganjeni lastnik Bubka bara Gianni Kostevc, tudi nekdanji skakalec s palico, je bil ob visokem obisku svojega športnega vzornika vidno presenečen in je povedal, da so se uresničile njegove sanje. »Bubka bar skupaj s sodelavci ustvarjamo že osem let in nikoli si nisem predstavljal, da bo nekoč zgodba prišla tako daleč, da nas bo obiskal sam Sergej Bubka, ki ga neizmerno cenim, bil pa je tudi moj športni vzornik v času aktivne kariere,« je dodal Gianni Kostevc.

Gianni in Bubka sta se spoznala pred nekaj leti na atletskem kongresu. Takrat je Bubka prvič slišal, da obstaja v majhni vasici Dečno selo gostinski lokal, ki nosi njegovo ime, posvečen pa je vsem njegovim dosežkom. Takrat mu je obljubil, da bo zagotovo obiskal Bubka bar, ko se znova vrne. Svojo obljubo je izpolnil pred nekaj dnevi – to je mož beseda.