V evropski ligi bi si z današnjimi zmagami napredovanje že lahko zagotovili Zenit, Ajax, Šahtar Donjeck in Schalke. V nasprotju s pričakovanji lahko brez izločilnih bojev še vedno ostane Manchester United, ki mu zaradi slabih iger ne uspe utišati kritikov. Ti so po zadnji prvenstveni tekmi z Burnleyem kvečjemu še povzdignili glas, saj so trikratni evropski prvaki kljub kar 38 strelom proti nasprotnikovim vratom pregoreli v želji po zmagi in se s tekmecem razšli brez zadetkov.

Čeprav so rdeči vragi pred dvema tednoma na Old Traffordu Carigrajčane odpravili s kar 4:1, je zadnji remi vse prej kot dobra popotnica pred gostovanjem pri Fenerbahčeju. Tedaj je z dvema zadetkoma v zasedbi domačinov blestel Paul Pogba, ki kljub 110 milijonov evrov visoki odškodnini še ni upravičil slovesa najdražje okrepitve na svetu. »Če je na minuli tekmi najslabši igralec premier lige, je lahko zgolj 48 ur pozneje fenomenalen,« je neprepričljive predstave francoskega vezista pred časom komentiral Jose Mourinho.

Nogometaši Uniteda bodo v peklenskem vzdušju stadiona Sukru Saracoglu pred mnogo zahtevnejšo preizkušnjo kot sredi oktobra, saj Fenerbahče pred domačimi navijači nasprotnikom redko podarja točke. Turški velikan, drevi bo v drugorazrednem evropskem nogometnem tekmovanju odigral že jubilejno, 100. tekmo, je namreč na domačem igrišču neporažen na zadnjih sedmih tekmah (šest zmag in remi), od tega je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno na kar petih.

Še nekoliko bolj zaskrbljeni kot pri moštvu Manchester United so lahko v vrstah Interja. Ekipa, v kateri že vrsto let brani nekdanji reprezentant Samir Handanović, je pred tekmo proti Southamptonu v svoji skupini na zadnjem mestu, na gostovanje pa je odpotovala brez zdaj že nekdanjega trenerja Franka de Boerja. Nizozemec je bil pri izhodnih vratih že dalj časa, sodu pa je izbil dno zadnji poraz proti Sampdorii. Črno-modre bo na tekmi tako vodil Stefano Vecchi. Trener mladincev bo skušal ponoviti uspeh svojega predhodnika, ki je na San Siru Southampton premagal z 1:0.

Poleg Handanovića bodo v evropski ligi danes verjetno nastopili še štirje Slovenci. Nejc Skubic bo s Konyasporom gostoval na Portugalskem pri Bragi, Robert Berić s St. Etiennom v oddaljenem Azerbajdžanu pri Gabali, Džengis Čavušević bo z Zürichom doma gostil Steauo, Fiorentina Josipa Iličića pa moštvo Slovan Liberec.