Je že res, da priprava tega sendviča vzame malo več časa, a se obrestuje. Okusi so naravnost božanski, tekstura je čudovita, želodček pa je po takem obroku prijetno poln. Falafle lahko pripravite vnaprej, prav tako avokadov namaz. Potrebujete le nekaj koordinacije in lačen želodček. Ker je ta sendvič res krasen.

Iz te količine lahko pripravite približno 12 falaflov, a za pripravo enega sendviča potrebujete le približno 3 falafle. Zato polovico falaflov zamrznite in pripravite naslednjič. Odmrznjene potem le popecite in servirajte.

Če v trgovini naan kruhkov ne najdete, lahko uporabite tudi kateri koli drug kruh. Pa dober tek!

Več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/)!

RECEPT

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za falafle (za 4 osebe):

400 g kuhane čičerike

1 manjša pest svežega peteršilja

1 žlička limonine lupinice

2 žlici limoninega soka

1/2 žličke kajenskega popra

1/2 mletega kumina

1/2 žličke soli

sveže mlet poper

2 žlici olivnega olja

4 žlice drobtin

Sestavine za pečeno zelenjavo:

4 srednje veliki korenji

1/2 zelene bučke

1/2 rdeče paprike

1 žlička mletega kumina

sol

poper

Sestavine za avokadov preliv:

1/2 avokada

2 vejici svežega peteršilja

1 žlica indijskih oreškov

1/2 (zelenega) feferona

1/2 stoka česna

sol

poper

2 žlici limetinega ali limoninega soka

2 žlici olivnega olje

voda po potrebi

Ostale sestavine:

6 kosov v olje vloženih sušenih paradižnikov

2 naan kruhka

PRIPRAVA

Čičeriko odcedite in stresite v mešalnik. Dodajte naribano limonino lupinico, peteršilj, kajenski poper, kumin, sol in poper ter limonin sok in olje.

Zmiksajte, da dobite gosto maso. Kakšna čičerika lahko ostane tudi cela. V maso umešajte še drobtine, potem pa maso poskusite in dodelajte, če je potrebno.

Z žlico zajemite del mase, jo oblikujte v kroglico, potem pa oblikujte še v polpetko. Polpetke postavite v hladilnik vsaj za nekaj minut.

Korenje narežite na ozke tanke trakove, bučko naribajte, papriko pa narežite na kolesca. Zelenjavo razporedite po pekaču, jo pokapajte z oljem, malo popoprajte in posolite in potresite s kuminom ter pecite približno 30 minut v pečici, ogreti na 200°C.

Zelenjavo vmes enkrat premešajte, pečeno pa vzemite iz pečice in prihranite za kasneje.

Paradižnike prenesite v mešalnik in zmiksajte v namaz.

Vse sestavine za avokadov preliv dajte v mešalnik in jih zmiksajte v preliv. Poskusite in dodelajte, če je potrebno.

Na veliki ponvi segrejte 2 žlici olja in na segretem polpetke na hitro popecite na obeh straneh.

Naan kruhek narežite čez polovico. Na spodnji del namažite paradižnikov namaz, nanj razporedite pečeno zelenjavo, na zelenjavo natrgajte falafle in vse pokapajte še z avokadovim prelivom.

Sestavljanje sendviča zaključite z drugo polovičko naan kruhka in postrezite.