Andrea Massi je znal vselej povedati, da morajo alpski smučarji v poletnih mesecih garati, v zimskih pa žeti sadove trdega dela. Takšen je bil recept Tine Maze, ki se mimogrede še vedno ni uradno izjavila o nadaljevanju športne poti. S takšnim pristopom se je Črnjanka povzpela na športni Mount Everest, bila večkratna svetovna in olimpijska prvakinja. Italijan je te dni na delu v Novi Gorici ter slovenski in italijanski okolici, kjer se na zimsko sezono pripravlja slovenska moška alpska smučarska reprezentanca. V drugega od štirih pripravljalnih tednov so pod vodstvom Massija in Nike Radjenović, ki se po enoletni ruski avanturi vrača v slovensko reprezentanco, vstopili Boštjan Kline, Žan Kranjec, Martin Čater, Štefan Hadalin, Rok Perko, Žan Grošelj, Jakob Špik, Aljaž Dvornik, Miha Hrobat in Dušan Senčar. Od slovenskih reprezentantov manjkata Andrej Šporn in Klemen Kosi, ki se na sezono pripravlja po samostojni poti.

Massijev pripravljalni načrt je raznolik. Slovenski alpski smučarji veliko tečejo po peščeni plaži v Gradežu, kjer je v preteklosti pretekla mnogo kilometrov Tina Maze. Uteži večinoma dvigujejo v šempetrski dvorani, kjer se je pred največjimi uspehi nekaj let pripravljala hrvaška atletska zvezdnica Blanka Vlašić. Na novogoriškem stadionu pa izkoriščajo najboljše pogoje za atletsko kondicijo, ki ji Massi kot atletski trener posveča ogromno poudarka. Tvorec uspehov Tine Maze v trening vključuje tudi rolanje, plezanje, kolesarjenje in še kaj.

Massi pravi, da imajo pri fizični pripravljenosti vsi slovenski tekmovalci precej rezerv. »Nekateri so na priprave prišli bolje pripravljeni od drugih. Veseli me velika zagnanost pri vseh smučarjih. Včasih so na treningu tako tekmovalni, da jih moram kar malce ustaviti. Konkurenca znotraj ekipe je vselej dobra,« je pohvalil slovenske reprezentante Andrea Massi.

Ženska reprezentanca se pripravlja daleč od oči Massija, ki gre v nos nekaterim znanim obrazom slovenskega alpskega smučanja preteklosti. Pod vodstvom Uroša Jelena, trenerja za telesno pripravo, se večji del reprezentance pripravlja na Rogli.