V najbolj osnovni obliki je baker odlična kovina za oblikovanje svetil, pohištvenega okovja in armatur, seveda pa lahko bakreno barvo prenesemo tudi na potisk tkanin, steklo ter druge materiale.

Odlična z naravnimi materiali

Bakru zelo pristaja kombiniranje z naravnimi materiali, kot sta les in marmor, zelo lepo se poda tudi k temnim barvam in sobnim rastlinam. Bakreni dodatki so odličen način, da otoplimo sive barve in skandinavski slog. Ker deluje nekoliko rustikalno, se dobro poda tudi v moderne minimalistične prostore ter jim doda glamurozen pridih.

Modna svetila v bakreni barvi

Baker največkrat opazimo pri svetilih; tako rustikalnih kot glamuroznih in industrijskih. Modna je tudi izvedba senčnikov, ki so z bakreno barvo pobarvani v notranjosti, kar daje prijetno toplo svetlobo. V prostoru delujejo kot majhni draguljčki in so odlična izbira, če želimo hitro popestriti videz prostora.

Svežina mehkih okrasnih blazin

Zanimiva interpretacija bakra so tkanine - zaradi njihove mehkobe gre namreč za konceptualno nasprotje s kovinskim izvorom barve. Najbolj modne so okrasne blazine z vzorci in teksturami v bakreni barvi, ki v trenutku osvežijo zofo ali posteljo. Zaradi toplega odtenka so odlična kombinacija hladnim tonom sive in bele barve.

Bakrena dekoracija za praznični čas

Najlažje pa prostor osvežimo z izbiro dekorativnih dodatkov, kot so vaze, okvirji za slike in stenske dekoracije. Bakreni kosi so vsekakor odlična izbira, predvsem v prazničnem obdobju leta, ki se nam počasi približuje.

Vir: www.kitchyworld.com