Bakreni odsevi jeseni v domu

Topli bakreni odtenki so čudoviti v vseh letnih časih, še posebno pa jeseni, ko v prostore prinesejo zlate odseve narave. V kuhinji uporabimo tolčeni baker za kuhinjske pulte ali po meri izdelane ploščice nad pomivalnim koritom. Za kuhinjo in kopalnico je zelo lepa tudi kombinacija bakrenih in mozaičnih ploščic. Kamin v dnevni sobi je po navadi obložen z naravnim kamnom, opeko ali ploščicami, toda zakaj ne bi tokrat uporabili bakra? Če najdete reciklirane bakrene liste iz kakšnega drugega obnovitvenega projekta, še toliko bolje.

Prefinjeni zlati in medeninasti odtenki

Se spomnite 80. let, ko sta bila zlata in medeninasta barva velik trend v notranjem opremljanju? No, zdaj se ta vrača, a na srečo na bolj prefinjen način - na tapetah, pohištvu in dekoraciji omaric. Če želite dodati glamur v spalnico, uporabite tapete v kovinsko zlati barvi kot ozadje za posteljo, ki bo pritegnilo pogled. Četudi se navdušujete na pravim lesom, ne dvignite nosu nad zlato pobarvanim ali pohištvom, prekritim z zlatimi lističi, s katerim ustvarite dekorativne poudarke. Svetila, kot so lestenci, stenske lučke ali viseče luči, se kažejo v svoji novi zlati podobi in skupaj s temnejšimi odtenki interjerju dodajo dramatično piko na i.

Valovita kovina za nov vidik dizajna

Če je vaš stil dekoracije usmerjen bolj k rustikalnemu ali naravnemu pristopu do kovinske obdelave, potem izberite valovito kovino. V zadnjih letih jo oblikovalci uporabljajo za stene, strope, stranske dele pohištva in ustvarjalne poudarke zidov v spalnicah ali celo kopalnicah. Z valovito kovino izrazite svojo naklonjenost do recikliranih materialov. Uporabljajo jo tudi arhitekti, ker jo je lahko ukriviti in oblikovati v zaobljene oblike, to pa odpira možnosti za nove ideje. Valovita kovina na stropu dokazuje, kako lahko ta material prinese povsem nov vidik dizajna.

Dodatki za kuhinjo v srebrni barvi

Ko gre za dodatke v kuhinji in kopalnici, oblikovalci še vedno najraje izberejo srebrne detajle iz družine kovin, ki vključuje nikelj, krom, aluminij in nerjavno jeklo. Ti materiali so vzdržljivi in so na voljo v različnih končnih obdelavah, od mat izvedbe do visokega sijaja. Glede na vaš stil je na voljo ogromna izbira vodnih armatur, od tradicionalne do minimalistične moderne za sodobno gospodinjstvo. Tudi gospodinjski aparati iz nerjavnega jekla so najvišje na lestvici želja za sodobno usmerjene kuharice in kuharje.

Glamur sijočega pohištva

Če je bil kdaj čas, da dodate s svoj dom glamur starega Hollywooda, je to zdaj. Pohištvo s svojimi odsevnimi površinami, zrcalnimi omaricami in mizami ter pogumnimi barvami ustvarja videz modernega obdobja art decoja. Če sijoče pohištvo umestite v svoj interjer, mu dodate blišč brez truda. In ne nazadnje, tu so še kovinski dodatki v obliki ornamentov, kot so na primer lepo oblikovane železne ograje stopnišč, ki najlepše izkazujejo ves čar tega čudovitega materiala. Iz kovine pa so tudi notranje in zunanje vratne kljuke v različnih, tudi tradicionalnih oblikah.

Vir: www.freshome.com