Zakaj nam je jesen tako pri srcu? Morda zaradi spreminjajoče se barve gozda, še vedno toplih sončnih žarkov, ki nas božajo po hladnih licih, svežine ozračja, ki že diši po snegu. Morda zaradi raznobarvnih buč različnih oblik in velikosti, gob, ki vabijo v gozd, ki nas jeseni pričaka v temno oranžnih, rdečih, rumenih, zelenih ter sivih in rjavih odtenkih.

Jesen je tudi čas, ko lahko naravo prinesemo v svoj dom. Čeprav lahko jesensko dekoracijo najdemo v skoraj vsaki trgovini, v specializiranih pa lahko zanjo pustimo celo premoženje, lahko s kančkom iznajdljivosti vse najdemo in poberemo tudi med sprehodom, na domačem ali sosedovem vrtu.

Začnemo lahko s čisto enostavnimi plodovi, ki jih najdemo v gozdu, nabiranje pa je lahko poučno tudi za najmlajše družinske člane. Skupaj naberemo želod, kostanj, različne vejice z barvnimi listi, lepe so tudi vejice z drobnimi plodovi. Na tržnici, če doma nimamo vrta ali sadovnjaka, kupimo jabolka in majhne buče in z njimi okrasimo dom. Vse nabrano in kupljeno postavimo v steklene posode, sklede, primeren je tudi pladenj, s katerimi bomo okrasimo mizo in okensko polico.