VIP članstvo je na voljo le prebivalcem Manhattna, v prihodnjem letu pa bodo ponudbo razširili na nekaj drugih ameriških mest. Pakete bodo med šesto uro zjutraj in polnočjo vse dni v tednu dostavili v roku dveh ur. Komur pa to ne bo dovolj, bo lahko doplačal 7,99 dolarja (6,5 evra) in paket prevzel v eni uri.

»Pride dan, ko greste v trgovino in pride dan, ko se vam ne ljubi ali ne morete iti. Obstaja veliko razlogov, da se na pot ne odpravite in vse opravite doma. VIP članstvo vam bo to omogočilo,« pravijo v Amazonu. Za VIP članstvo bo v Veliki Britaniji treba odšteti 79 funtov (100 evrov), v ZDA 99 dolarjev (80 evrov).

Nova zgradba Amazona na Manhattnu bo delovala kot vozlišče storitve, pot naročila pa bodo lahko kupci spremljali prek aplikacije na pametnem telefonu. Amazon stalno išče načine, kako paket čim hitreje dostaviti naročniku. Zadnje čase je veliko govora o brezpilotnih letalnikih, eksperimentirali so tudi z uporabo taksijev v San Franciscu in Los Angelesu.

V Veliki Britaniji pa so se na primer kljub vsem zagotovilom v preteklosti kupci pritoževali nad pošiljkami, ki v božičnem času niso prišle pravočasno, pa tudi nad podjetjem, ki mu zaradi gneče ni uspelo dostaviti pošiljk.