Kako ga izbrati?

Vaš navdih naj bo najljubši kos pohištva, umetniško delo, lepa preproga ali zanimive dekorativne blazine. Vpadljivo turkizen kavč je denimo detajl, ki podari posebno vzdušje celemu domu. Predvsem pa izbirajte barve, ki se vam zdijo še posebno prijetne in bi jih radi imeli okoli sebe vsak dan.

Naj bo komaj opazen

Ni potrebno, da barve popolnoma prevzamejo vaš dom; vključite jih lahko le, da opremo nekoliko poudarite. Nevtralno opremljen dnevni prostor lahko denimo od nevtralno opremljene jedilnice ločuje živahna stena. Tako bo namreč oko samo poiskalo sosednji prostor, dnevna soba pa se bo zato zdela bolj prostorna.

Ni nujno, da je drzen

Ko govorimo o barvnem poudarku, si morda predstavljate divje rdeče, rožnate ali oranžne odtenke; toda pravzaprav je poudarek samo barva, ki je nekoliko kontrastna drugim. Zelo živahne barve delujejo bolj igrivo, vendar pa je barvni poudarek lahko tudi črne, temno rjave ali temno modre barve, to pa so odtenki, ki so pravzaprav povsem nevsiljivi in elegantni. Če za poudarek uporabljate nevtralne barve, jih lahko popestrite z zanimivim materialom – kamnom, lesom, kovino …

Če se ne morete odločiti ...

Marsikdo se težko odloči, kakšen barvni poudarek bi izbral. Toda svetujemo vam, da v tem primeru enostavno začnete s svetlimi, nevtralnimi stenami in preprostim pohištvom, nato pa počasi vključite nekaj barve z najljubšimi vazami, skodelicami, zavesami ali blazinami.

Vir: www.freshome.com