Do začetka pomladi nas loči le še slab mesec in verjetno imamo vsi že dovolj sivih zimski dni. Nežne barve, ožarjene s prijetno toplino sonca, mehke tkanine in naravni materiali pričarajo v stanovanju sproščujoče vzdušje prihajajočih toplejših dni. Prenovite dnevno sobo, prestavite pohištvo, prebarvajte katero izmed sten in si v trenutku izboljšajte že pregovorno turobno zimsko razpoloženje.

Rumenozeleni pomladni odtenki za več svežine

V nevtralne tone odeta dnevna soba, polna pohištva, je lahko že z drobnimi spremembami povsem drugačna. Svežino pomladi boste v takšen prostor najlaže vnesli z (delnim) pleskanjem sten ter preureditvijo pohištva. Sedežno garnituro potegnite globoko v prostor oziroma jo postavite ob eno izmed sten; tako bo soba pridobila več prostora in možnosti za druženje in pogovore. S svežim rumenozelenim pomladnim odtenkom popestrite stene. Prav tako bodite pozorni na drobne detajle, ki pomagajo, da soba resnično zaživi: zavese, preprogo in vzorec na steni.

Prijetno mesto za druženje

S spremenjeno postavitvijo sedežne garniture boste dobili prijeten prostor za pogovor. Pomlad je čas druženja in zato je odlično, če lahko poskrbite za prijetno vzdušje. Fotelji naj bodo vedno obrnjeni eden proti drugemu - to spodbuja pogovor in druženje naredi še prijetnejše. Pod sedežno garnituro naj bo mehka preproga, saj nas še vedno rado zebe v noge. Pri izbiri preproge pazite, da se bo skladala z videzom vaše dnevne sobe.

Poživljajoči detajli

Pazite na detajle: vnesite v prostor novo barvo z novimi zavesami. Nevtralne zavese so lahko dolgočasne in čez čas prav neprijetne. Poiščite navdih v enostavnih vzorcih in si dovolite malce več. Barvi zaves ali grafičnemu vzorcu na njih naj sledijo tudi drugi detajli v prostoru. Izdelajte ali kupite nove prevleke za blazine, ki jih odenite v pomladne odtenke. Dodajte odejo za boljše počutje - tako vam bo sedežna garnitura ponujala mehak objem in topel objem, dokler se zima ne bo dokončno poslovila.

Cvetje, vonjave in dekoracija

Dodajte prostoru lastne kreacije. Na primer: pladenj rumene barve ni nič posebnega, dokler nanj ne nalepite samolepilne nalepke z grafičnim vzorcem, če ste vešči, pa lahko vzorec tudi narišete. Tudi sveže narcise in tulipani bodo sobo napolnili s svežino. Za še bolj prijetno počutje in lepši vonj pa prižgite dišavne svečke z vonjem vrtnic, pomaranč ali mimoz.

Vir: www.freshhome.com